Spring naar inhoud


Vriendin heeft relatie met hork

Beste Beatrijs,

De lover van onze beste vriendin is een enorme hork, maar wel een die het elke keer net voordat hij het echt te bont maakt, weer goedmaakt met haar. Vriendin is verschillende keren in tranen geweest en zei dan ook dat als zij zichzelf zou moeten adviseren, ze zou zeggen dat het afgelopen moest zijn. Maar ze maakt het maar niet uit.

Hoe kunnen wij als goede vriendinnen haar – zonder dat zij van de weeromstuit alleen nog maar harder met de hork wil – duidelijk maken dat het nu echt over moet zijn?

Bezorgde vriendinnenclub

Beste Bezorgd,

U kunt ook vragen hoe je water in wijn kunt veranderen. In de liefde hebben goedbedoelde adviezen evenveel zin als de bedreigingen met akelige ziektes op een pakje sigaretten. Net zo min als jullie ervoor kunnen zorgen dat uw vriendin een sympathieke verloofde krijgt, zullen jullie haar zo ver kunnen krijgen dat ze het uitmaakt met een naarling. Dat zal ze toch echt zelf voor elkaar moeten boksen. Het is jammer voor jullie als vriendinnenclub, maar er zit niets anders op dan geduld te betrachten, tot zij bij zinnen komt.

Het enige wat u intussen kunt doen bij wijze van ontmoedigingsbeleid is niet al teveel aandacht schenken aan haar klaagverhalen over hem. Zo’n beetje verveeld reageren, van ‘dat weten we nu wel’ of ‘hadden we dit niet allang voorspeld?’ Zo benadrukt u dat uw vriendin geen zielig slachtoffer is, maar de baas over haar zelfgekozen leven.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan