Spring naar inhoud


Sportschool werft telefonisch leden

Beste Beatrijs,

De ouders van de vriend van onze dochter zijn onlangs bij een sportschool gegaan. Deze school hanteert de marketing techniek om hun leden te vragen wie er nog meer geïnteresseerd zouden kunnen zijn om lid te worden. Die ouders hadden daarop onze naam en telefoonnummer gegeven. Wij kregen dus een nogal vasthoudend en wervend telefoontje van die sportschool – natuurlijk ook nog onder het eten. Ik vind dat die ouders niet ongevraagd ons telefoonnummer hadden mogen doorgegeven. Ik wil niet sporten en ik wil al helemaal geen call-centerachtige telefoontjes op etenstijd. Ik wacht maar af welke activiteiten dit echtpaar verder nog gaat ondernemen, waar wij vervolgens ook mee worden bestookt. Mijn man vindt dat ik overdrijf. Is mijn ergernis inderdaad overdreven?

Geen sporter

Beste Geen sporter,

Telefoontjes van bedrijven die iets proberen te verkopen zijn altijd vervelend, of ze onder het eten komen of niet, of ze via kennissen tot stand zijn gekomen of niet. De beste manier om u hiermee te verstaan is door te zeggen: ‘Nee dank u, ik heb geen belangstelling, goedenavond’ en dan onmiddellijk neerleggen. Verloren tijd: dertig seconden.

Begrijpelijk neemt u uw kennissen zo’n telefoontje niet in dank af. Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat dit telefoontje het begin van een hele serie zal zijn. Zo vaak komt het doorgeven van telefoonnummers van bekenden aan call-centers nou ook weer niet voor. Zie het maar als een incident. Niet de moeite waard om bij stil te staan, laat staan om stennis over te maken met uw kennissen.

Artikelen in Scholen en verenigingen, Telefoon, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Nettie schrijft

    Ik vind dat je in zo’n geval eerst toestemming moet vragen om het nummer te verstrekken.Sommige HTML is toegestaan