Spring naar inhoud


Nummerherkenning als leugendetector

Beste Beatrijs,

Het bestaan van nummerweergave wordt verondersteld bekend te zijn. Ik beschik hierover en mijn vrienden en bekenden weten dat. Ik voel mij niet verplicht hen hier voortdurend aan te herinneren. Door dit moderne foefje ontstaan echter wel eens gênante situaties als het verhaal van de beller en het telefoonnummer niet corresponderen. Dan voel ik me bijna een voyeur in mijn eigen huis. Hoe kan ik hier integer mee omgaan?

Leugendetector tegen wil en dank

Beste Leugendetector,

U bedoelt: een vriendin belt een afspraak af met het excuus dat ze ziek in bed ligt, en u ziet op de nummerweergave dat ze in ieder geval niet vanaf haar huis belt. Of uw zuster doet alsof ze elders in het land zit, terwijl haar telefoontje uit haar eigen huis komt. Of uw man belt dat hij moet overwerken, terwijl op uw schermpje het nummer van een gezamenlijke vriendin oplicht.

Alleen in dat laatste geval moet u in het geweer komen. Alle andere kennelijke leugens moet u maar opvatten als smoezen, die u zonder nummerverklikker ook met meer of minder twijfel had geslikt.

Artikelen in Telefoon.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan