Spring naar inhoud


Snel een nieuwe vrouw

Beste Beatrijs,

Mijn broer (50) heeft drie maanden geleden plotseling zijn vrouw verloren door een hartaanval. Hij was totaal van de kaart door haar dood, net als de hele familie. Zij hadden geen kinderen. Vorige week vertelde mijn broer dat hij via internet een lieve dame (46) heeft ontmoet met wie het na een weekendtelefonade meteen klikte. Zij komt hem dit weekend al opzoeken. Mijn broer is hoteldebotel en zegt dat hij liever in de hemel is dan in de hel waarin hij de afgelopen twee maanden verkeerde. Wat moet ik hem adviseren? Het lijkt mij wel heel erg vroeg voor een nieuwe relatie. Ik hoor graag wat u hiervan vindt en wat u hem aanraadt.

Snel een nieuwe vrouw

Beste Snel een nieuwe vrouw,

Alleen de verweduwde persoon zelf kan beoordelen of het tijd is voor een nieuwe relatie. Hier zijn geen officiële kriteria voor. Ik raad u aan om terughoudendheid in acht te nemen ten opzichte van uw broer. U hoeft hem niet te adviseren in liefdesaangelegenheden, want hij is prima in staat om zijn eigen beslissingen te nemen. Wie weet verzuurt deze internetliefde binnen de kortste keren (het komt niet vaak voor dat zo’n eerste internetcontact meteen raak is), maar u kunt uw broer niet van mislukkingen en teleurstellingen weerhouden. Bovendien zal hij toch niet naar u luisteren. Wees loyaal met uw broer, bied hem een luisterend oor, maar laat hem zijn eigen pad zoeken en ondersteun hem als de roes uiteenspat.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. cobi willems schrijft

    Ik sta ook nooit te springen om naar grote feesten met veel onbekenden te gaan. Meestal kan ik smoezen genoeg bedenken om er onderuit te komen. Bij deze uitnodiging zou ik me over dee weerzin heenzetten. Niet alleen om die collega een plezier te doen, maar wanneer krijg je ooit weer een kans om van zo dichtbij een kijkje in een andere cultuur te nemen? Wel zou ik het bij een dag laten.Sommige HTML is toegestaan