Spring naar inhoud


Kinderen voorstellen aan nieuwe vriendin

Beste Beatrijs,

De gescheiden man met wie ik nu al een aardige tijd een relatie heb heeft twee kinderen van 7 en 4 jaar. Zij weten nog niet dat ik besta, maar een ontmoeting kan niet lang meer uitblijven. Ik heb daar zo mijn ideeën over: als ik word voorgesteld als ‘het nieuwe vriendinnetje van Papa’, dan hebben ze misschien meteen al een hekel aan me. Als oplossing hebben we bedacht dat ik het drietal ‘bij toeval’ een keer tegenkom ergens. Als ze mij dan al een keer hebben gezien, gaat het leren kennen daarna misschien makkelijker.

Ik heb dit met anderen besproken en zij vinden dit geen goed idee, omdat de kleintjes het misschien doorhebben, en ons of mij dat later kwalijk zouden kunnen nemen. Is het echt zo’n stom idee?

Het nieuwe vriendinnetje

Beste Nieuwe,

Het lijkt me een prima idee! Elkaar toevallig ergens tegenkomen in speeltuin, supermarkt of op straat is een heel goede manier om op een onnadrukkelijke manier kennis te maken. Later in huis loopt de ontmoeting dan waarschijnlijk veel soepeler. Het is trouwens helemaal niet nodig om aan zulke jonge kinderen te worden voorgesteld als ‘de nieuwe vriendin’. Waarom zou een vader zijn kinderen van tevoren tekst en uitleg over zijn liefdesleven moeten geven? Wanneer ze u op een gegeven moment aan het ontbijt ontwaren, merken ze het vanzelf wel. Als ze vragen of opmerkingen hebben, kan hun vader die beantwoorden, waarbij het belangrijk is om vooral te doen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Wees vervolgens niet altijd aanwezig, als de kinderen hun vader bezoeken. Geen liefkozingen voor het oog van de kinderen! Ze zullen sneller wennen aan het idee dat hij een vriendin heeft en u ook makkelijker accepteren, wanneer ze hun vader nog steeds regelmatig voor zichzelf hebben en u er niet altijd omheen hangt.

Artikelen in Kinderopvoeding, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lisette schrijft

    En als de kinderen nog niet op de hoogte zijn van het feit dat het over is met de vorige vriendin (met kind) van de vader? en er weer een andere vrouw bij hem slaapt (met kind)?
    Hoe moet je daarmee omgaan?

  2. Sandra schrijft

    Ouder moet het jonge kind de waarheid vertellen in kindertaal.
    V.w.b. andere partner: je gevoel volgen (afhankelijk van karakter v je kind). Maar altijd kindertaal gebruik en zo kort mogelijk vertellen. (in 3 zinnen)Sommige HTML is toegestaan