Spring naar inhoud


Schim uit het verleden

Beste Beatrijs,

Een oude vriend van mijn ouders verzocht mij via een brief om mijn e-mailadres. Hij woonde vroeger in hetzelfde dorp en kwam regelmatig bij ons gezin op bezoek. Later is het contact tussen hem en mijn ouders verbroken, doordat hij eisen stelde waar zij vanwege hun gezondheid slecht aan konden voldoen: mijn vader moest met hem wandelen, mijn moeder zou voor hem moeten koken en hem helpen met zijn tuin. Twintig jaar later (mijn ouders leven niet meer) wil die vriend, inmiddels in de tachtig, contact met mij via de mail. Hij wil ‘herinneringen ophalen van vroeger en foto’s sturen.’ Ik voel er niets voor, omdat ik geen goede herinneringen aan hem heb. Ik geef hem liever niet mijn mailadres. Hoe kan ik hem beleefd afhouden?

Ik wil geen contact

Beste Ik wil geen contact,

Stuur hem een kaartje terug (laat uw e-mailadres onvermeld), waarin u schrijft dat u helaas niet op zijn verzoek kunt ingaan, omdat u om u moverende redenen geen behoefte hebt om in het verleden te verwijlen.

Artikelen in Internet en e-mail.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. maria helena schrijft

    Volgens mij bent u niet verplicht om wat voor reactie dan ook te geven. De brief kan gelijk bij het oud papier. Wie zegt dat u dit beleefd moet afhandelen?

  2. Nettie schrijft

    Beste Maria Helena, dan schrijft hij over een maand weer een brief. Eén korte reactie zoals Beatrijs adviseert en het is klaar. Dan weet hij waar hij aan toe is.Sommige HTML is toegestaan