Spring naar inhoud


Niet teruggevraagd

Beste Beatrijs,

Een half jaar geleden is onze buurman een avondje op bezoek geweest op onze uitnodiging. Terloops zei hij: ‘Komen jullie over een tijdje dan ook eens bij mij.’ Hij is daar nooit meer op terug gekomen. Kan ik de buurman als ik hem toevallig zie hier voorzichtig op aanspreken of is dat opdringerig? Wij hebben geen nauw contact met hem, we zeggen gedag als we elkaar buiten zien. We hebben de indruk dat hij niet zo op bezoek gesteld is. We zitten daar niet mee, het is alleen irritant dat wij ons gastvrij opstellen, maar nooit eens worden teruggevraagd.

Tegeninvitatie blijft uit

Beste Tegeninvitatie blijft uit,

Laat het zitten. Als u de buurman een half jaar geleden ontvangen heeft, is er helemaal geen haast om teruggevraagd te worden. Over een jaar is vroeg genoeg. Ik neem aan dat u zelf ook niet zit te vlassen op een burenrelatie, waarbij u meerdere keren per jaar bij elkaar over de vloer komt. Het is voldoende om elkaar vriendelijk te groeten bij het elkaar buiten tegen het lijf lopen en af en toe als het zo uitkomt een kort praatje te houden. Die tegenuitnodiging van hem zal ooit nog wel eens komen. En zo niet, is dat ook geen ramp. Niet alles in het leven hoeft tot op de vierkante centimeter terugbetaald te worden.

Artikelen in Buren, Visite.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. John schrijft

    U hebt geïnvesteerd in een goede burenrelatie door uw buurman uit te nodigen! U bent geen vreemden voor elkaar en kunt in geval van nood een beroep op elkaar doen. Als het bijzonder goed klikt met een buurman dan is dat fijn, maar alleen af en toe een praatje en elkaar groeten is ook voldoende, toch? Overigens zou ik wat vaker mensen uitnodigen dan wordt u vanzelf ook wel uitgenodigd, zeker door de mensen met wie het echt klikt.Sommige HTML is toegestaan