Spring naar inhoud


We worden niet teruggevraagd

Beste Beatrijs,

Twee jaar geleden kwam ik via Facebook weer met een oude schoolvriend in contact. We hadden elkaar in geen dertig jaar gezien en besloten elkaar te ontmoeten met onze echtgenotes erbij. Ik zocht een restaurant uit in mijn stad en de avond verliep uiterst prettig. Ik betaalde de rekening en bij het afscheid klonk het onvermijdelijke ‘Volgende keer nodigen wij jullie uit, bij ons in de buurt.’ Ik ging er voor 100 procent vanuit dat het in dit geval geen loze kreet was. Maar de tegenuitnodiging kwam nooit, er werd met geen woord meer over gerept (we hebben nog contact via Facebook). Ik vind dit nogal krenkend en besef wat de verstandigste actie van mijn kant zou zijn: geen enkele. Toch zoek ik naar een vage hint, voor mijn eigen gemoedsrust. Suggesties?

Geen contradiner

Beste Geen contradiner,

Ik heb maar één suggestie: zet het uit uw hoofd! Vergeet het! Het is niet belangrijk. U hebt een paar jaar geleden betaald voor een etentje met een oude vriend en zijn vrouw en u bent nooit terug gevraagd. Dat is niet erg. Kennelijk heeft het aanhalen van oude vriendschapsbanden niet tot een nieuwe bloei van de contacten geleid. De vriendschap is nog steeds even dood als gedurende de afgelopen decennia. Zonder Facebook was u die vriend nooit meer tegengekomen en had u daar vrede mee gehad. Nu het wel van een (door u betaalde) ontmoeting is gekomen, zit het u dwars dat uw vriend geen wederkerigheid heeft toegepast. Laat het zitten. Het kan helemaal geen kwaad om eens een keer vanuit de goedheid van uw hart de kosten van een gezellig avondje te hebben gedragen. Op het moment zelf was het leuk en niet alles in het leven vereist een tegenprestatie. In geval van onevenwichtigheid is het bovendien prettiger aan de royale kant te staan dan aan de kant van degene die een schuld heeft in te lossen.

Artikelen in Eten en drinken, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floris schrijft

    Wat ook een optie is: Stuur nog een uitnodiging. Zeg dat je het zo gezellig vond om weer eens herinneringen op te halen en dat je graag nog eens met ze af zou spreken. Dat is een mooi moment voor hen om u dan bij hen uit te nodigen. Als ze dat niet doen dan laat u het maar verwateren.Sommige HTML is toegestaan