Spring naar inhoud


Pochen op Facebook

Beste Beatrijs,

Een goede vriend van mij maakt volop gebruik van Facebook, ikzelf ook overigens. Hij plaatst regelmatig berichtjes over nieuwe spullen die hij heeft aangeschaft. Vaak op een pochende manier. Bijvoorbeeld over een nieuwe laptop van een duur merk en met het prijskaartje erbij. Ik kan onmogelijk blij voor hem zijn als hij daar zo mee pronkt. Daarnaast vind ik het heel ongepast om prijzen te noemen. Hoe kan ik hem subtiel duidelijk maken dat dit geen goede indruk maakt?

Genoeg van gepoch

Beste Genoeg van gepoch,

Facebook is een propagandamachine waarin mensen hun belevenissen afficheren aan de wereld ter meerdere glorie van zichzelf.

Facebook heeft geen ‘dislike’-reactiemogelijkheid, maar als nooit iemand van zijn vrienden ‘Like’ aanklikt, krijgt uw vriend wellicht in de gaten dat zijn berichtjes weinig waardering oogsten. Laat uw vriend zijn eigen stijl erop nahouden. Het heeft geen enkele zin om mensen te bekritiseren op de berichtjes die zij op Facebook plaatsen. Daar is het allemaal te onnozel voor. Facebook is een propagandamachine waarin mensen hun belevenissen afficheren aan de wereld ter meerdere glorie van zichzelf. Facebook heeft als functie om gebruikers te bevestigen in hun bestaan. Als de berichtjes van uw vriend u ergeren, raad ik u aan ze niet meer te lezen of, als u ze wel wil lezen, ze onmiddellijk weer te vergeten. Houd uzelf voor dat veel Facebookmededelingen volstrekt onbelangrijk zijn en niet de moeite waard om u over op te winden.

Artikelen in Internet en e-mail, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Martine schrijft

    Op facebook is er altijd de mogelijkheid om iemand zijn berichtjes niet meer te krijgen. U kunt dan via zijn profiel nog kijken, maar krijgt ze niet meer in de ‘feed’. Deze persoon ziet er niets van. Een goede manier om u er niet meer aan te storen.

  2. Truusje schrijft

    Facebook kan óók een positieve rol spelen in iemand’s leven..Sommige HTML is toegestaan