Spring naar inhoud


Exen op Facebook

Beste Beatrijs,

Mijn vriendin heeft een paar ex-vriendjes onder haar facebookvrienden. Op die manier blijft ze nog steeds op de hoogte van hun belevenissen, en vice versa. Hoewel zij hen nooit meer spreekt in het gewone leven, heb ik toch moeite met die facebookcontacten. Kan ik haar vragen om de exen te ontvrienden of stel ik me aan?

Weg met de exen!

Beste Weg met de exen,

Ik denk dat u een te grote betekenis toekent aan het fenomeen Facebook. Het is niet meer dan een etalage, waarin mensen aan zelfpresentatie doen door middel van leuke berichtjes en foto’s. Veel intiems zit er niet bij. Ik raad u aan om hier niet moeilijk over te doen, want daarmee laadt u de verdenking op zich dat u een jaloers en bangelijk persoon bent, die uw vriendin niet vertrouwt en haar exen als een serieuze bedreiging ziet. Uw vriendin zal u deze houding niet in dank afnemen.

Of die exen nu wel of geen facebookvrienden van uw vriendin zijn, ze blijven deel uitmaken van haar verleden. Het stoort u dat zij in het heden nog steeds rondhangen aan de rand van uw vriendins sociale panorama. Wat geeft het? Wie vertrouwen heeft in de kracht van zijn relatie laat zijn gemoedsrust niet verstoren door een paar schimmige exen.

Artikelen in Internet en e-mail, Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    Nou, Als ze hen op Facebook heeft, is dat ongemakkelijk maar niet erg.
    Het wordt pas een probleem als ze expliciet berichtjes naar hen toestuurt, suggestieve reacties op de foto’s neerzet, ‘Throwback Thursdays’ (oude foto’s van vroeger) met de exen erop gaat neerzetten en/of de briefschrijver nadrukkelijk gaat vertellen wát Jonas en Keith en Andreas en Bob en Stephan op dat moment aan het doen zijn en de briefschrijver jaloers gaat zitten maken. Dan is het gewoon vervelend gedrag en daar kun je haar op aanspreken.

  2. Marie schrijft

    Er is een reden dat deze vriendjes haar exen zijn, en u de huidige vriend. Probeer haar leven te beheersen en te zeggen met wie ze wel en niet mag omgaan, dan valt u binnenkort ook in die eerste categorie.Sommige HTML is toegestaan