Spring naar inhoud


Exen op bruiloft

Beste Beatrijs,

Mijn dochter (28) gaat binnenkort trouwen. Mijn ex-man en ik (tien jaar gescheiden) zijn uiteraard allebei uitgenodigd. Mijn ex-man heeft sinds vijf jaar een vriendin en die is ook uitgenodigd. Nu wil mijn dochter dat zowel ik als de vriendin tijdens de plechtigheden aan weerszijde van mijn ex-echtgenoot zitten. Ik heb hier heel veel moeite mee. Wat zegt de etiquette hierover?

Exen op bruiloft

Beste Exen op bruiloft,

De bruiloft van uw dochter is geen aanleiding om een haremtoneelstukje op te voeren. In de trouwzaal van het stadhuis of in de kerk gaat iedereen zitten waar die wil en zijn er geen vaste plaatsen. In de receptierij staan in ieder geval de ouders van de bruid en bruidegom naast het bruidspaar om felicitaties in ontvangst te nemen. Exen hoeven hierbij niet naast elkaar te staan. De vriendin van pa heeft protocollair geen plaatsje in dit gezelschap en kan zich elders op de receptie vertreden. Bij het diner zitten de ex-echtgenoten absoluut niet naast elkaar. De vader zit naast zijn vriendin, niet al te ver van het bruidspaar; de moeder zit ook in de buurt van het bruidspaar, maar zeker niet binnen conversatiebereik met haar ex en zijn vriendin. Andere familieleden dienen als buffer tussen de exen. Er moet van tevoren worden nagedacht over een goede tafelschikking die door middel van naamkaartjes op tafel duidelijk is.

Artikelen in Bruiloft, Exen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan