Spring naar inhoud


Onbeleefde minnaar

Beste Beatrijs,

Ik heb een afspraak met een minnaar in zijn appartement. Wij komen tegelijk aanrijden. Ik koop een parkeerkaartje. Zou hij dat niet moeten doen? Hij wacht niet eens op mij totdat ik klaar ben. Hij loop voor mij uit naar het appartement. Ook daar wacht hij niet eens, maar gaat meteen naar binnen, zodat de deur voor m’n neus dichtvalt. Hoe onbeschoft is dat? Ik weet al wat u gaat zeggen: Kappen ermee! Maar ik vind dat moeilijk, want verder is hij heel leuk.

Onbeleefde minnaar

Beste Onbeleefde minnaar,

Ik zeg niet: ‘Kap ermee,’ want de onbeleefdheden die u beschrijft zijn daarvoor te gering. Uw minnaar hoeft helemaal geen parkeergelden voor u te betalen. De reiskosten die geliefden maken voor een ontmoeting komen voor eigen portemonnee. Uw minnaar hoeft uw treinkaartje niet te betalen en compensatie voor een tram- of busrit is ook niet nodig.

Verder is het inderdaad aardiger en beleefder als uw minnaar even op u wacht wanneer u tegelijk met hem komt aanrijden, zodat u samen naar binnen kunt gaan. In dit geval wilde hij misschien eerder aankomen dan u om alles in orde te maken voor uw komst. Wie weet, wilde hij opruimen, geurkaarsjes neerzetten, oesters op een schaal rangschikken, dat soort dingen. Ik zou zeggen: geef hem het voordeel van de twijfel. Echte onbeschoftheid ziet er anders uit.

Artikelen in Liefde en relaties.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan