Spring naar inhoud


Een onbekende op mijn bruiloft

Beste Beatrijs,

Volgende maand ga ik trouwen. Mijn vader is vier jaar geleden overleden, dus het wordt een dag met een lach en een traan. De zus van mijn vader, mijn lievelingstante, is twee jaar geleden overleden. Mijn oom wil zijn nieuwe vriendin meenemen naar de bruiloft. Ik heb haar nooit eerder ontmoet en ik wil niet op mijn huwelijksdag met haar kennismaken. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze niet meekomt? Zij is al de tweede vriendin van mijn oom sinds de dood van mijn tante. Dit ligt erg gevoelig voor iedereen.

Onwelkome introducee

Beste Onwelkome introducee,

Haal uw schouders op en laat haar welkom zijn. Op een bruiloft met diverse familieleden van twee kanten en met vrienden van het bruidspaar zal de recente geliefde van uw oom niet in de weg lopen en niet opvallen. Het lijkt op voorhand onwaarschijnlijk dat ze overlast zal geven. Het kost veel meer moeite om haar uit te sluiten dan haar stilzwijgend toe te laten. Als een goede vriendin van u een nieuwe geliefde (die u nog nooit gezien hebt) wil meenemen, zegt u toch ook geen nee?

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anetje C schrijft

    Als het teveel is voor je, waarom nodig je oom en zijn vriendin niet uit voor kennismakingslunch of zo? Het was je lievelingstante en je wenst je oom alsnog een goed leven toe, dus tuurlijk is het moeilijk om de nieuwe vrouw in je oom’s leven te ontmoeten. Maak een afspraak met ze voor je bruiloft.

  2. Heni schrijft

    Zie het los van de band met uw lievelingstante, het leven van uw oom is verder gegaan en bedenk: uw tante zou vast niet gewild hebben dat haar man treurend in een hoekje zou zitten te verpieteren! dat het ”al de tweede vriendin’ is van uw oom na het overlijden van zijn vrouw klinkt als een beschuldiging.
    Gun uw oom zijn nieuwe geluk en koester de nagedachtenis aan uw tante niet door de tijd stil te willen zetten!Sommige HTML is toegestaan