Spring naar inhoud


Kennismaken met onbekende

Beste Beatrijs,

Sinds mijn pensionering heb ik (man) meer vrije tijd en zie ik meer van mijn directe omgeving. Regelmatig kom ik op weg naar de supermarkt een man in een rolstoel tegen. Altijd alleen en altijd in gezelschap van zijn hond. Hij is, denk ik, wat jonger dan ik. Hij komt mij symphatiek voor. Vooral om zijn optimistische levenshouding. Ik zou graag wat voor hem doen, want ik vermoed dat z’n mobiliteit nogal beperkt is. Als we elkaar tegenkomen, zeggen we elkaar vriendelijk goeiedag. Ik zou graag nader kennis met hem maken, maar weet niet hoe, want er kunnen natuurlijk bijbedoelingen worden gezocht. Nou, die heb ik niet. Maar om plompverloren op hem toe te stappen en mijzelf voor te stellen lijkt me tegen de goede manieren en ik ben daar ook te verlegen voor. Hoe kan ik dit aanpakken?

Kennismaken met onbekende

Beste Kennismaken,

De man in de rolstoel heeft een hond! Dat is een gouden kans. Geen betere aanleiding voor een onschuldig praatje tussen onbekenden dan een hond. Vele huwelijken zijn hieruit voortgekomen (maar dat is uw bedoeling niet). Zeg tegen de man met wie u kennis wil maken: ‘Wat hebt u een leuke hond. Hoe heet-ie? Hebt u hem allang?’ Na wat heen en weer gepraat over de hond zegt u: ‘Ik zal me even voorstellen, ik heet…’ En vervolgens: ‘Ik zie u hier wel vaker, woont u in de buurt? Ik woon daar en daar.’ Als het goed gaat, ontspint zich een gesprek. Bij een volgende ontmoeting kunt u voorstellen om ergens even een kopje koffie te gaan drinken, enzovoort. U merkt vanzelf wel hoe toeschietelijk uw potentiële gesprekspartner reageert op uw toenaderingspogingen.

Artikelen in Het publieke domein, Vrienden en kennissen, Ziekte.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan