Spring naar inhoud


Kennismaken met ouders

Beste Beatrijs,

Sinds twee maanden heb ik (uitwonende studente) een relatie. Dat is kort, maar het voelt goed aan. Binnenkort ben ik jarig en geef ik een feestje, waar mijn ouders waarschijnlijk ook zullen komen. Moet ik mijn vriend voorstellen aan mijn ouders? Als ik dat niet doe, denkt hij waarschijnlijk dat ik hem niet serieus neem, maar ik vind het eigenlijk nog te vroeg. Wanneer stel je je partner aan je ouders voor? Is hier een richtlijn voor?

Prille liefde

Beste Prille liefde,

Bespreek uw bedenkingen met uw vriend. Vertel hem dat uw ouders ook langs zullen komen op uw feestje en dat u uw beginnende relatie, althans ten opzichte van hen, nog even privé wil houden. U wilt niet dat zij in dit vroege stadium betrokken raken bij uw liefdesleven. Leg uw vriend uit dat het geen kwestie is van dat u hem niet belangrijk genoeg vindt, maar dat u uw ouders er liever nog even buiten wilt houden.

Een roezig verjaardagsfeest is sowieso geen ideale gelegenheid voor een kennismaking tussen iemands ouders en iemands geliefde. Het is helemaal niet zo leuk voor uw vriend om door uw ouders met een bepaalde blik (aha, dat is dus onze toekomstige schoonzoon!) te worden bekeken of ondervraagd. Ouders hebben nu eenmaal een ander soort belangstelling voor geliefden van hun kinderen dan voor willekeurige vrienden, en het opzitten en pootjes geven wat daarbij komt kijken kunt u uw vriend beter nog even besparen.

Stel uw geliefde aan uw ouders voor zoals u ook andere gasten aan hen zult voorstellen: als een van uw goede vrienden. Voorlopig is dat voor hen genoeg informatie. Voor nadere kennismaking is later onder rustiger omstandigheden nog tijd genoeg. Een goede aanleiding hiervoor is bijvoorbeeld als uw relatie zo serieus is geworden dat u besluit om samen met vakantie te gaan. U bespreekt natuurlijk uw vakantieplannen met uw ouders, en als u zegt dat u samen met ene ‘Edwin’ twee weken naar Italië gaat, zullen zij vragen ‘wie dat is’, en kunt u de aard van uw relatie onthullen. Daarna kan er desgewenst een ontmoeting plaatsvinden en zullen ze hem wellicht herkennen van uw verjaardagsfeestje.

Artikelen in Liefde en relaties, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan