Spring naar inhoud


Vriend woont nog bij ouders

Beste Beatrijs,

Sinds een half jaar heb ik een verhouding met een geweldige man van mijn leeftijd (40 jaar). Het geval wil dat hij nog bij zijn ouders woont, zeventigers, die hij af en toe moet verzorgen.

Hij kan niet bij mij blijven slapen en ik mag ook niet bij hem langskomen, want zijn ouders weten niet van mijn bestaan af. Hij wil ze pas vertellen van mij en mijn dochtertje van zes als hij meer zekerheid heeft over de relatie. Hij is overigens een zeer zelfstandige man met een goede baan. Ik wil hem niet onder druk zetten en probeer begrip op te brengen voor zijn situatie, maar hoe lang moet ik dit accepteren? Ik maak me toch beetje ongerust. Ben ik te ongeduldig?

Weggehouden voor ouders

Beste Weggehouden,

Ik vrees dat u een moederskindje hebt getroffen. Deze man lijkt zelfstandig, maar hij is het niet. Met mannen die op hun 40ste nog bij hun ouders wonen is iets aan de hand, daar kunt u vergif op innemen. Om een of andere reden heeft uw geliefde nooit de definitieve stap naar onafhankelijkheid gezet, en hoe langer hij daarmee wacht, hoe moeilijker het wordt. Hij durft zelfs niet aan zijn ouders te bekennen dat hij omgang heeft met een vrouw! Dergelijke geheimzinnigheid voorspelt weinig goeds voor uw gezamenlijke toekomst. Het meest waarschijnlijke is dat deze man u aan het lijntje zal blijven houden, omdat hij vast zit aan zijn vertrouwde leventje thuis en bang is voor een leven buiten zijn ouders. Geef hem een ultimatum. Zeg dat u binnen een week wilt worden uitgenodigd om een kopje thee te komen drinken en kennis te maken met zijn ouders. Uw dochter gaat mee. Als hij uitvluchten verzint om niet aan uw wens tegemoet te komen, dan kunt u uw rozige vergezichten wel vergeten. U kunt vervolgens kiezen tussen doormodderen in het geniep of de relatie opzeggen.

Artikelen in Liefde en relaties, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan