Spring naar inhoud


Onzelfstandige vriend

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik hebben anderhalf jaar een relatie. Hij woont nog thuis en ik kom daar regelmatig. Zijn moeder heeft het standpunt dat zolang hij thuis woont, hij niet zelf zijn kleding mag kopen of uitkiezen. Mijn vriend is 23 en heeft bijna zijn masteropleiding afgerond. Ze wil alles voor hem bepalen, van dat hij naar de kapper moet tot wat een geschikte vakantie is. Ik wil graag een vriend die zelfstandig keuzes kan maken. Is het gepast mijn schoonmoeder hierop aan te spreken en te vragen of ze hem meer los kan laten?

Aan moeders leiband

Beste Aan moeders leiband,

Nee, het is niet gepast om uw schoonmoeder aan te spreken op haar bedilzucht. U moet uw vriend aanspreken! Zeg hem dat hij oud genoeg is om zijn eigen beslissingen te nemen over kleding of uiterlijk of wat dan ook en dat u de manier waarop zijn moeder als micromanager optreedt slecht kunt aanzien. Uw vriend zal zelf hiertegen in het geweer moeten komen. Dring er bij hem op aan om uit het ouderlijk huis te vertrekken en zelfstandig te gaat wonen. Als hij de status quo wel best vindt en geen behoefte heeft aan meer vrijheid, zit u opgescheept met een moederskindje.

Artikelen in Liefde en relaties, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Cathy Edens schrijft

    Ik ben het eens met Beatrijs; daarnaast zou ik willen aangeven dat de neiging om over uw vriend heen naar de moeder te stappen ook een beeld overdraagt van ” jij bent onmondig, wij regelen dit wel onderling”. Pas op dat hij niet een tweede moeder van u maakt.

  2. Peter1955 schrijft

    Als de vriend de master opleiding afgerond heeft en een eigen inkomen heeft kan hij samen met zijn vriendin kleding kopen en vakanties boeken naar eigen keuze.
    Het lijkt er op dat hij nu nog qua inkomen afhankelijk is van zijn ouders en dat daarom zijn moeder beslissingen voor hem neemt.Sommige HTML is toegestaan