Spring naar inhoud


Zwanger met oudjaar

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 35, getrouwd, twee jonge kindjes van een en twee jaar, en net zwanger van onze derde. Voel me bij vlagen misselijk en moe. Goede vrienden van mijn man geven met Oudjaar een feest en hebben ons hele gezin uitgenodigd. Zelf hebben ze geen kinderen. Ze wonen niet ver van ons vandaan, maar toch zie ik ertegenop. Ik weet hoe het zal gaan op dat feest: er zullen heerlijke hapjes zijn. Iedereen zal veel roken en drinken. De avond zal gevuld worden met stoere verhalen en grootdoenerij over hun goede banen en hun reisbelevenissen. Ik vind deze vrienden van mijn man niet zo leuk, maar ik zou me er overheen kunnen zetten om hem een plezier te doen. Hoor ik braaf mee te gaan en met onze kinderen heen en weer te gaan slepen? Of kan ik zeggen: ‘Schat, ga maar alleen’? Ik vind dat ik goede argumenten heb om het rustig thuis te vieren, maar ik wil geen saaie piet zijn.

Liever thuis op de bank

Beste Liever thuis,

Voor een zwangere vrouw klinkt dit niet als de ideale Oudjaarsviering en uw kinderen hebben er al helemaal niets aan. Bespreek uw reserves met uw man. Hij moet toch kunnen inzien dat u hier niet op zit te wachten. Tegen uw man zeggen dat hij maar alleen moet gaan is een noodsprong. Door het jaar heen is het geen punt als een partner eens niet meegaat naar een feestje, maar Oud & Nieuw viert men als stel toch het liefste samen. Het is wel een beetje armoedig als u die avond in uw eentje moet doorbrengen, terwijl de kinderen in bed liggen. Uw man zou zich niet van zijn beste kant laten zien wanneer hij erop staat zijn wens door te zetten ten koste van u. Vertel uw man dat uw hart op dit moment schreeuwt om een rustige jaarwisseling in huiselijke kring en vraag hem om het genoegen van zijn gezelschap. Als u om kwart over twaalf uw bed opzoekt en uw man nog niet in de stemming is voor nachtrust, kan hij alsnog bij die andere vrienden het op een brassen gaan zetten.

Artikelen in Feestdagen, Festiviteiten, Huwelijk en scheiding, Vrienden en kennissen, Zwangerschap en baby's.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan