Spring naar inhoud


Geen zin in bruiloft

Beste Beatrijs,

Wij zijn uitgenodigd op het trouwfeest ’s avonds van de zoon van vrienden. Dat we uitgenodigd zijn vinden we op zichzelf leuk, maar we voelen weinig voor een glitter en glamourfeest (dresscode!) aan de andere kant van het land. Wij willen onze vrienden zeker niet voor het hoofd stoten. Moeten wij voor het goede fatsoen toch gaan, en hoeveel moeten we ons van de kledingcode aantrekken?

Onwillige bruiloftsgasten

Beste Onwillig,

U bent uitgenodigd voor een trouwfeest waar u niet zoveel zin in hebt. Daar kan ik me iets bij voorstellen: Reis naar de andere kant van het land. Dagje vrij nemen, sjieke kleren aantrekken (misschien wel kopen, als u niets geschikts in de kast hebt hangen) en waarvoor precies? Voor een feest van mensen die u nauwelijks kent. Ik neem tenminste niet aan dat u de deur platloopt bij de zoon van uw vrienden (of deze zoon bij u). Op dit feest zult u nauwelijks mensen treffen die u kent. Behalve uw vrienden natuurlijk, maar dat zijn de ouders van de bruidegom en die hebben wel wat anders te doen dan zich met u te onderhouden. U zult zich dus hoogstwaarschijnlijk vervelen. Tenzij u het type bent dat het dol vindt om een hele avond lang gesprekjes met onbekenden aan te knopen. Maar iets zegt mij dat u dat type niet bent.

Kortom: ga er niet heen. Zonde van uw tijd. Als dit trouwfeest in uw eigen woonplaats was geweest, lag het anders. Dan had u even aan kunnen wippen, feliciteren, rondje van de zaal maken, hier en daar een gesprekje voeren, en na een uurtje weer vertrekken. Maar een reis naar het andere eind van het land lijkt een wat zware investering. Blijf thuis en stuur een felicitatiekaart met een paar hartelijke woorden en een cadeautje erbij, of geef een bijdrage aan een gemeenschappelijk cadeau. Zo handelt u het netjes af en is iedereen blij.

Artikelen in Bruiloft, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan