Spring naar inhoud


Stiefmoeder niet uitgenodigd op bruiloft

Beste Beatrijs,

Ik ben al twintig jaar getrouwd met mijn tweede vrouw. Mijn zoon (uit mijn eerste huwelijk) gaat trouwen. Hij had mij uitgenodigd voor de hele bruiloft (kerk, stadhuis, diner) en mijn vrouw alleen voor het feest ’s avonds. Dit was onacceptabel voor mijn vrouw, en ook voor mij. Na een emotioneel gesprek is mijn zoon teruggekrabbeld en nu zijn wij allebei de hele dag welkom. Maar mijn vrouw voelt er niets meer voor en dus kan ik uit solidariteit ook niet meer gaan. Hoe is deze situatie te redden? Het grootste probleem is dat niet duidelijk is gemaakt waaróm mijn vrouw in eerste instantie overdag niet welkom was.

Ook niet uitgenodigd

Beste Ook niet,

Uw zoon heeft een grote fout gemaakt door uw vrouw te passeren. Na tot de orde geroepen te zijn heeft hij zijn fout hersteld door haar wél voor de hele dag uit te nodigen. Nu moet uw vrouw natuurlijk niet gaan dwarsliggen en gaan roepen dat ze alsnog niet komt. Dat is passieve agressie. Daarmee bederft ze het voor u, voor uw zoon, en ze brengt de diverse onderlinge relaties in de problemen. Nog zwaardere problemen dan er al waren. Ze moet niet eerst protesteren en als er tegemoet wordt gekomen aan haar terechte bezwaren, gaan zitten mokken dat het allemaal niet spontaan kwam.

Uw zoon zal wel z’n redenen hebben gehad. Misschien vindt hij z’n stiefmoeder niet aardig. Misschien vindt z’n moeder (uw ex) het niet prettig dat haar opvolgster daar ook rondhangt. Misschien vindt uw zoon dat er alleen ‘echte’ familie bij hoort overdag. Hoe dan ook, dit zijn allemaal verkeerde motieven, dus het heeft weinig zin om ze uit te spitten. Het gaat erom dat uw zoon tot inkeer is gekomen. Dan is het de taak van uw vrouw om zich sportief op te stellen.Gewoon die bruiloft afhandelen, de hele dag door, en het niet nog moeilijker maken voor iedereen dan het toch al is.

Artikelen in Bruiloft, Ouders en volwassen kinderen, Stieffamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan