Spring naar inhoud


Gescheiden ouders op bruiloft

Beste Beatrijs,

Mijn ouders zijn al twintig jaar gescheiden. Ik heb gedurende tien jaar geen contact gehad met mijn vader. Maar dat contact is sinds vier jaar hersteld. Ik heb intussen de vrouw van mijn leven leren kennen en ik ga over enige tijd met haar trouwen. Ik wil mijn beide ouders op het feest hebben. Maar: mijn vader wil mijn moeder niet op de trouwdag voor het eerst weerzien sinds lange tijd, dus wil hij haar eerder spreken. En mijn moeder ziet een ontmoeting met hem überhaupt niet zitten. Ik begrijp hen beiden, maar ik weet niet wat ik hiermee aan moet.

Zoon van gescheiden ouders

Beste Zoon van,

Laat u vooral niet in een van de twee kampen trekken. Het is de taak van uw ouders om zich afstandelijk beleefd tegenover elkaar te gedragen op uw bruiloft. Het is nergens voor nodig dat uw vader eerst een voorgesprek met uw moeder zou moeten hebben voor de bruiloft. Ze zijn gescheiden en ze hoeven elkaar niet te vertellen hoe het hen sindsdien is vergaan of andere diepe gesprekken over gevoelens te voeren. Ze hoeven op de bruiloft alleen maar beleefd naar elkaar te knikken en iets niet-verplichtends te zeggen als ‘Wat een mooie dag, nietwaar’. Vervolgens gaan ze zich met anderen onderhouden. Ze moeten ook niet bij elkaar in de buurt aan tafel worden gezet. Vertel uw ouders dat u graag wil dat ze uw huwelijksdag meemaken en dat het voor hen raadzaam is om zich niet met elkaar te bemoeien. Niet van tevoren, niet tijdens en niet achteraf. Vraag hun met nadruk of ze u het plezier willen doen van hun aanwezigheid en of ze om uwentwille alsjeblieft voor die ene dag hun wrok tegen elkaar uit langvervlogen tijden opzij willen zetten.

Artikelen in Bruiloft, Exen, Ouders en volwassen kinderen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan