Spring naar inhoud


Niet sexy genoeg gekleed

Beste Beatrijs,

Ik (studente, 19 jaar) kleed en verzorg mezelf goed en ik heb plezier in mijn studie. Ik heb nog nooit een vriend gehad. Sommige medestudentes vinden dat helemaal niet vreemd. Ze vinden mij ouderwets, omdat ik me niet ’bloot’ kleed, dus geen diepe decolletés draag of korte rokjes. Ze zeggen dat ik er niet als een vrouw uitzie maar als een kind. Soms heb ik het gevoel dat vrouwen die wel uitdagend zijn, meer succes hebben met relaties. Klopt het dat ik te ouderwets ben voor deze maatschappij en dat een man niet snel interesse in mij zal tonen?

Ouderwets meisje

Beste Ouderwets,

Het is misschien even zoeken, maar er lopen zeker mannen en jongens rond die niet bijzonder dol zijn op moderne, bloot geklede meisjes. Die vinden ze dan ordinair of, wat ook voorkomt, ze zijn er een beetje bang voor. Ook al schrijft de mode ’nietsverhullend’ voor als toppunt van sexy, dat betekent nog niet dat u daarin mee moet gaan, zeker niet als u zich onprettig voelt in uitdagende kleren. De mode is zo dwingend als u zelf toestaat en als u om u heen kijkt, zal het u opvallen dat niet iedereen zich volgzaam betoont en dat sommigen de voorkeur geven aan een andere stijl. Het wemelt inderdaad van de blote, sexy meisjes, maar er zijn ook sportieve meisjes die altijd broeken aanhebben, of gothic types of brave meisjes met plooirokjes en twinsets, of tomboys in truien en T-shirts, en nog allerlei andere meisjes in een saaie, niets-bijzonders-outfit. Of de bloot geklede meisjes allemaal fantastische relaties hebben betwijfel ik. Ouderwets zijn hoepelrokken, smockjurkjes en tuinbroeken. Die zie je nooit meer. Maar die draagt u ook niet. Voor de rest is alles toegestaan. En onthoud dat meisjes veel meer belang hechten aan kleding en er veel meer mee bezig zijn dan jongens. Jongens zijn geïnteresseerd in de meisjes zelf – de verpakking zegt hun net iets minder.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. betty schrijft

    toch kan ik me voorstellen dat een net iets vlotter gekleed meisje wat meer aandacht trekt dan een meisje in kinderkleding. kennelijk twijfelt dit meisje zelf ook anders schreef ze de brief niet. tussen orinair/sletterig en kinderachtig zit nog heel wat in. misschien moet je eens gaan winkelen met een vriendin met goede smaak. met leuke kleding aan voel je je toch zelfverzekerder, en het doet niets af aan je persoonlijkheid hoor.Sommige HTML is toegestaan