Spring naar inhoud


Pet op of af

Beste Beatrijs,

Ik (man van 55) onderga deze maanden een serie chemokuren en mijn hoofd is inmiddels kaal geworden. Ik draag nu buiten een pet. In winkels en andere openbare gelegenheden houd ik deze ook op het hoofd. Enerzijds tegen de kou, maar ook omdat bekenden vaak schrikken als ik mijn pet afzet. Toch voelt het, als ik met iemand in gesprek ben, raar aan om mijn pet op te houden: alsof het niet hoort. Wat is het beste om te doen?

Met of zonder pet

Beste Met of zonder pet,

U kunt uw pet ophouden of afzetten, al naar gelang u zelf wil. Er is geen bezwaar om overal een pet te dragen als u de kaalheid als gevolg van chemokuren wilt maskeren. Er is onder jongeren een mode om altijd een pet te dragen, dus het kan er zo uitzien alsof u ook met die mode meedoet. Er is ook geen bezwaar om met een kaal hoofd rond te lopen, want heel veel mannen scheren hun hoofd kaal. Zowel de pet als het kale hoofd zijn in de mode voor mannen, dus wat u ook doet, het zal niet opvallen. Los van de mode hebt u als patiënt sowieso de vrije keus om uw hoofd wel of juist niet te bedekken. Doe waar u zich het prettigste bij voelt.

Artikelen in Traditionele etiquette, Ziekte.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan