Spring naar inhoud


Muts binnenshuis

Beste Beatrijs,

Mijn zoon loopt binnenshuis met een muts op, ook in de zomer. Hij volgt de mode van zijn vrienden. Ik eis dat hij de muts binnenshuis afzet. Ben ik een erg ouderwetse vader?

Muts af!

Beste Muts af,

Ouderwets is geen relevant begrip in deze kwestie. Ruzie tussen ouders en kinderen over het uiterlijk van de kinderen is van alle tijden. Ik herinner me de militante Palestijnse theedoeksjaals, een tijdje geleden waren het omgekeerde baseballpetjes, nu zijn het kennelijk mutsen. Wie weet maakt de bolhoed ook nog eens een comeback. Mannen dragen binnen geen hoofddeksels (behalve een slaapmuts in bed), maar voor tieners bestaat de lol van een stijlicoon juist uit het overtreden van de conventie!

U kunt zelf bepalen in hoeverre u zich op de kast laat jagen. Als de aanblik van uw zoon met een muts op voor de tv uw sereniteit verstoort, kunt u druk op uw zoon uitoefenen om hem af te zetten. Een kwestie van op hem inpraten en sancties stellen: ‘Zolang jij die muts ophoudt, kun je in de keuken gaan eten of op je kamer zitten!’ Een vader hanteert regels in de opvoeding en een vader heeft recht op zijn parti-pris. U kunt ook bedenken dat die muts een fase is die wel weer voorbij gaat en uw schouders erover ophalen. Een andere mogelijkheid is met uw zoon compromissen uitonderhandelen voor mutsloze zones en tijdvakken. Kies de strategie die het beste bij uw persoonlijkheid past.

Artikelen in Tieners, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan