Spring naar inhoud


Kritiek op rimpels

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 57 en ik heb sinds zes jaar een relatie met een weduwnaar (60). Dat gaat prettig. Het woord ‘prettig’ laat al zien dat het enthousiasme niet erg groot is en dat heeft ermee te maken dat mijn partner zich in het begin van de relatie onomwonden negatief over mijn uiterlijk heeft uitgelaten. Hij zei bijvoorbeeld dat mijn rimpels het meest karakteristiek zijn voor mij en niet echt smakelijk. Dat soort opmerkingen heeft mijn spontaniteit en enthousiasme in seksueel opzicht en in algemene zin een behoorlijke deuk gegeven. Positieve opmerkingen over mijn uiterlijk heeft hij nog nooit gemaakt. Nu weet ik dat mannen het liefst een mooie, jonge vrouw willen. Ik denk steeds vaker: ‘Zoek er dan zo een!’ Voor de rest delen we echter mooie momenten en veel gemeenschappelijke interesses. Zonde om zo’n relatie naar de prullenbak te verwijzen? Is seksuele aantrekkingskracht op deze leeftijd nog wel een beslissend criterium? Moet ik niet gewoon blij zijn met hem als partner, ook al vindt hij me als vrouw niet veel meer?

Onsmakelijke rimpels

Beste Onsmakelijke rimpels,

Je kritisch uitlaten over het uiterlijk van je partner is onacceptabel op elke leeftijd. In een relatie is het niet de bedoeling dat men elkaar gaat zitten afkammen en kleineren. Uw vriend gedraagt zich ongehoord grof en aanmatigend. Ik weet niet of hij dit nog steeds doet (u verwijst naar het begin van de relatie), maar zijn opmerking destijds zou voldoende reden zijn geweest om hem onmiddellijk zijn congé te geven.

Het is afschuwelijk om een relatie te hebben met iemand die zijn geliefde haar fysieke onvolkomenheden inpepert. Verlangt hij soms ook dat u een papieren zak over uw hoofd trekt, voordat hij met u naar bed gaat? In een liefdesrelatie moet je elkaar een beetje uit de wind houden en niet elkaar de grond in boren. U schrijft dat u mooie momenten en veel gemeenschappelijke interesses deelt met hem. Dat zijn typisch dingen die u ook in gewone vriendschappen kunt vinden. Daar hebt u geen relatie voor nodig en zeker niet met een zelfbenoemd jurylid voor de miss world-verkiezingen. Als uw partner u niet graag ziet omdat uw uiterlijk hem afstoot, zijn zowel u als hij erbij gebaat om niet in elkaars gezichtsveld te bivakkeren: stuur hem de laan uit!

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan