Spring naar inhoud


Kind bedient zichzelf

Beste Beatrijs,

Ik ben een 50-plus vrouw en heb een latrelatie met mijn lieve partner, bij wie ik regelmatig vertoef. Hij heeft drie volwassen uitwonende kinderen die ook wel eens bij hun vader zijn. Zijn jongste zoon trekt ongevraagd de ijskast open voor bier of iets fris en duikt daarna in de voorraadkast op zoek naar een bijbehorende hartige knabbel. Dit stoort mij. Kan ik iets zeggen van dit onbeleefde gedrag of is dat een taak van de vader?

Snaaiende zoon

Beste Snaaiende zoon,

Het is uw zoon niet en het is uw huis niet, dus bemoei u er niet mee.

Het is absoluut uw taak niet om de zoon van uw vriend tot de orde te roepen! In de eerste plaats is het uw zoon niet en in de tweede plaats is het uw huis niet. Uw vriend fungeert al veel langer als vader van zijn kinderen dan als geliefde van u. Zijn kinderen komen al veel langer bij hun vader over de vloer dan u. Wie weet hebben die kinderen daar wel een deel van hun jeugd doorgebracht. Misschien staat er zelfs nog een bed voor hen klaar. Veel volwassen, uitwonende kinderen voelen zich bij hun ouders nog steeds even thuis als vroeger toen ze nog kind waren. Ze zijn het gewend om iets te eten of te drinken te pakken zonder daarvoor toestemming te vragen. Veel ouders vinden dat ook helemaal geen punt. Ik raad u dan ook aan om u er niet mee te bemoeien. Als uw vriend het te dol vindt worden, trapt hij zelf wel op de rem.

Artikelen in Eten en drinken, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. jonge stiefmam schrijft

    De kinderen van mijn man doen dit ook in ons huis, geen enkel probleem mee. Ik vind het zelfs fijn dat ze dat doen, is ook een teken dat ze zich in ons huis thuisvoelen (wij wonen in een huis waar de kinderen niet zijn opgegroeid).

    Waarom heeft u er eigenlijk zó’n moeite mee dat ze dit doen? Het is uw huis toch niet?Sommige HTML is toegestaan