Spring naar inhoud


Geen verkeersinzicht

Beste Beatrijs,

Met onze vriendengroep zijn we een paar keer op vakantie geweest. Na een vliegreis moeten we een auto huren. Een van de vrienden wil dolgraag rijden. De rest van de groep heeft daar moeite mee, omdat hij in Nederland al eenvoudige verkeerssituaties niet goed de baas is, laat staan in het buitenland. We voelen ons niet veilig door zijn gebrek aan verkeersinzicht. Dit lijkt structureel, want hij leert ook niet van zijn fouten. Tot nu toe hadden we altijd smoesjes om hem niet te laten rijden, maar we vrezen dat dit niet meer vol te houden is. Wat kunnen we het beste doen? Eerlijk zijn en de gezellige vakantiesfeer bederven of maar het beste ervan hopen?

Vriend heeft slechte rijstijl

Beste Vriend heeft slechte rijstijl,

Uw vriend is een slechte chauffeur en het wordt tijd dat hij zich daar bewust van wordt. De waarheid heeft voorrang boven een tijdelijk geknakt ego. Veilig rijden is niet zomaar een aardig pluspunt, maar een basisvoorwaarde in alle omstandigheden met of zonder passagiers. Vertel uw vriend zonder omhaal dat de groep zich onprettig voelt bij zijn manier van rijden. Suggereer hem om extra rijlessen te nemen om zijn rijvaardigheid op te krikken, omdat de groep anders niet wil dat hij achter het stuur plaatsneemt. Gebrek aan verkeersinzicht is geen verklaring om genoegen mee te nemen. Iedereen kan een adequate chauffeur worden door om te beginnen zich aan de verkeersregels te houden. Kennelijk heeft uw vriend de regels niet onder de knie of lapt hij ze aan z’n laars. Hij moet in ieder geval tot het inzicht worden gebracht dat er een probleem is met zijn rijstijl, dus stel het aan de orde en maak duidelijk dat hij zichzelf moet verbeteren, omdat hij anders op vakantie kan fluiten naar de autosleutel.

Artikelen in Reizen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. anne schrijft

    Degene die de auto huurt, heeft meestal ook de verzekering op zijn naam staan. Het is heel gebruikelijk dat voor meerdere bestuurders de verzekering uitgebreid moet worden. Laat dus iemand anders vooraf huren.

  2. Benjamin schrijft

    Niet iedereen kan een goede chauffeur worden met extra rijlessen, sommige mensen zullen het nooit leren, en het mag een wonder heten dat ze ooit een rijbewijs gehaald hebben. Het is heel vervelend, ik heb zelf ook een paar kennissen waar ik nooit meer mee in de auto wil zitten als zij achter het stuur zitten. Een soortgelijk probleem kan ook spelen bij sommige bejaarde bestuurders die denken dat ze nog steeds even goed kunnen rijden als vroeger.Sommige HTML is toegestaan