Spring naar inhoud


Kleding met scheuren

Beste Beatrijs,

Mijn dochter van 16 draagt graag broeken waarvan de broekspijpen zijn opengescheurd bij de knieën en waarin kunstmatig aangebrachte slijtplekken zitten. Hier heb ik grote moeite mee. Ik vind het de plicht van ouders om ervoor te zorgen dat kinderen er een beetje verzorgd bijlopen en niet in gescheurde vodden. Mijn dochter en mijn vrouw vinden dat dergelijke kleding mode is en overal naartoe gedragen kan worden. Mij vinden ze ouderwets.

In mijn jonge jaren was er niet veel geld en ik moest mijn kleding dragen tot die daadwerkelijk versleten was. Pas dan kreeg ik iets nieuws. Nu werken mijn vrouw en ik hard voor ons gezin en mijn dochter kan gewoon in goede kleding rondlopen, maar daar haalt ze haar neus voor op. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn dochter er niet uitziet alsof ze door haar ouders wordt verwaarloosd?

Gescheurde vodden

Beste Gescheurde vodden,

Ik raad u aan om u niet te bemoeien met de kledingkeuzes van uw dochter. Ze is zestien jaar en de tijd dat ouders konden bepalen wat ze aantrekt ligt ruim achter haar. Die mode van gescheurde broeken is inderdaad vreselijk, maar het is mode en meisjes van zestien willen er graag bij horen. Maak er geen ruzie over (dat verliest u toch) en laat het gaan. Die mode gaat wel weer voorbij. Zo ging het ook met de hanenkam en de hondenhalsband. Wees blij dat uw dochter geen tatoeages wil.

U hoeft de kledingvoorkeur van uw dochter niet toe te juichen. U kunt best zeggen dat deze mode u niet kan bekoren. Bij een bijzondere gelegenheid (stel dat het uw verjaardag is en u gaat met het gezin uit eten of er is een bruiloft in de familie) kunt u best aan uw dochter vragen of ze alsjeblieft voor deze keer gewone, dat wil zeggen niet-gescheurde kleding aan wil trekken, omdat u dat heel fijn zou vinden. Met een beetje geluk is ze dan bereid om u een plezier te doen. Maar in het dagelijkse leven kunt u haar niet dwingen, dus laat het zitten.

Artikelen in Tieners.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. ibel schrijft

    de meeste mensen weten wel dat zorgvuldig gescheurde kleding vaak net zo duur of duurder is dan ongescheurde kleding dus voor uw imago hoeft u zich geen zorgen te maken. ik zou er geen probleem van maken want dan gaat de gemiddelde puber alleen maar verder. verder raad ik ook af om bij een nette gelegenheid te vragen of ze gewone kleding aan doet, deze kleding is haar gewone kleding, u kunt dan beter vragen of ze nette, feest of avondkleding aan wil trekken.

  2. Mo Rulez schrijft

    Iedere generatie kent haar eigen mode-items waar ouders wanhopig van werden: de korte jurk in de jaren twintig, de jeans in de jaren vijftig, de minirokken, bell bottoms en batikhemden in de jaren zestig en zeventg, de met veiligheidsspelden bij elkaar gehouden shirts in de jaren tachtig, de Aussiepakken in de jaren negentig en ga zo maar door. Dit soort trends hou je niet tegen. Het zal wel niet uit de hand lopen in ons polderland, want ik heb tot dusver hier nog geen meisjes in stripverhaalschoolkostuumpjes gezien zoals in Japan…Sommige HTML is toegestaan