Spring naar inhoud


Jeugdige kleding

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 38. Ik zag vandaag in een winkel een hardroze jurk, tot net boven de knie. Kan ik als bijna 40-jarige nog hardroze aan of komt dat over alsof je krampachtig op een tiener wilt lijken? Of is het te barbieachtig? En hoe zit het met korte rokjes (tot halverwege het bovenbeen)? Ook hierbij twijfel ik of het nog kan – niet naar het werk maar in de vrije tijd. En felle kleuren bij elkaar, een beetje gedurfd, gestreepte leggings of een tijgerpanty? Kan dat nog op mijn leeftijd?

Jeugdige kleding

Beste Jeugdige kleding,

Als u het kan hebben (belangrijkste kriterium is dat u niet te dik bent), dan kunt u best korte rokken en roze dragen. De gemiddelde overlijdensleeftijd ligt tegenwoordig zo hoog (82 jaar) dat de leeftijd waarop men nog jong is ook steeds verder omhoog schuift. Veertig is al geruime tijd het nieuwe dertig! Trek vooral aan wat u mooi vindt en waar u zich prettig in voelt. Felle kleuren mogen hoe dan ook. De tijd dat oudere vrouwen zich in schutkleuren hulden om maar zo min mogelijk op te vallen ligt al heel lang achter ons.

Artikelen in Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. fleur schrijft

    Amen

  2. EverydayCharlie schrijft

    Zeg ik mag dan nu nog 24 jaar zijn maar mocht ik 38 jaar worden met mijn huidige maat 48, dan zal ik het zeker niet schuwen om een hardroze jurk aan te trekken.

    Het ligt er maar net aan of een (te dik of oud) persoon het smakelijk weet te combineren met andere kledingstukken en accessoires.Sommige HTML is toegestaan