Spring naar inhoud


Kleding voor prijsuitreiking

Beste Beatrijs,

Naar aanleiding van een uitnodiging van mijn ouders voor een prijsuitreiking aan mijn vader vroegen wij ons af wat bij zo’n gelegenheid gepaste kleding is voor een dame. De uitreiking vindt plaats om 11.00 uur ’s ochtends. Op de uitnodiging staat geen kledingcode vermeld.

Meer in het algemeen vraag ik me af wat er verstaan wordt onder formele, nette kleding voor de vrouw overdag, bijvoorbeeld bij een afstuderen, een vijftigjarig huwelijk of een congres. Ik vind een antracietkleurig mantelpakje saai. Het heeft naar mijn gevoel kraak noch smaak. Mijn man echter vindt kleding die te veel afwijkt van het standaard antraciet pakje niet formeel genoeg.

Hoeveel speling heb ik?

Beste Hoeveel speling,

De standaardkleding voor dit soort gelegenheden is ‘tenue de ville’. Dit is in het geheel geen uniform, maar een heel ruim concept. Van alles valt eronder, zolang het maar netjes en beschaafd oogt. Mantelpakje (alle kleuren) met panty’s en nette (gepoetste) schoenen. Broek met jasje (alle kleuren). Mooie jurk (alle kleuren), mooie rok plus blouse plus vest of jasje (alle kleuren). Feitelijk betekent tenue de ville: geen spijkerbroeken, geen joggingpakken, geen shorts, geen blote benen, geen gymschoenen of teenslippers, geen dagelijks gekreukeld kloffie, geen gala (avond)kleding, geen blote jurken. Alles wat er buiten bovenstaand rijtje verboden outfits nog meer in uw klerenkast hangt of ligt is in orde, mits gewassen en gestreken.

Artikelen in Festiviteiten.

Gelabeld met , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan