Spring naar inhoud


Geen decolletés graag

Beste Beatrijs,

Ik ben een weduwnaar en wil voor mijn 80ste verjaardag een groot feest geven met alles erop en er aan. Wat het kledingvoorschrift betreft denk ik voor de heren aan ‘tenue de ville, eventueel zonder stropdas’. En voor de dames: ‘cocktail (gala mag ook)’. Toch heb ik nog een aarzeling. Ik vind diepe decolletés en ballonnen die boven de kleding uitkomen onsmakelijk. Hoe kan ik dat duidelijk maken in de uitnodiging? ‘Bij voorkeur geen overdreven decolleté’? Is daar een formule voor? Of moet ik het op z’n beloop laten?

Uitpuilend vlees

Beste Uitpuilend vlees,

Ja, zeker is er een formule om decolletés buiten de deur te houden: ‘tenue de ville’! Zowel voor mannen als vrouwen dus. Het is sowieso een beetje raar om dames en heren verschillende kledingvoorschriften mee te geven, alsof de seksen voor verschillende gelegenheden zijn uitgenodigd. Maar ze gaan allemaal naar hetzelfde feest en als u ‘tenue de ville’ als algemeen kledingvoorschrift geeft, zal iedereen in betrekkelijk non-descripte, beschaafde kleding verschijnen zonder gewaagd vleesvertoon.

Artikelen in Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan