Spring naar inhoud


Mijn vrouw lijkt op haar moeder

Beste Beatrijs,

Ik houd ontzettend veel van mijn vrouw met wie ik alweer bijna 25 jaar samen ben sinds mijn jeugdjaren. Ook heb ik geen enkel probleem met mijn schoonmoeder. Maar op een onvermijdelijke manier lijkt mijn vrouw door de jaren heen (en de laatste jaren met een sneltreinvaart) steeds meer op mijn schoonmoeder, zowel fysiek als in haar manier van doen. Ik vind het steeds moeilijker om mijn vrouw als zichzelf te zien en denk meermaals per dag aan mijn schoonmoeder in plaats van haar. Zelfs in bed. Dat hindert me, maar ik vind het te gevoelig om met haar te bespreken, zij kan er immers totaal niks aan doen. Toch verstoort de gelijkenis op een of andere manier mijn fijne gevoel van de relatie. Wat moet ik hiermee aan?

Zo moeder, zo dochter

Beste Zo moeder, zo dochter,

Zoals u al opmerkt: uw vrouw kan hier niets aan doen. De gelijkenis met haar moeder is geen geschikt onderwerp om te bespreken met uw vrouw. U zult de oplossing bij uzelf moeten zoeken. Concentreer u op de verschillen in plaats van op de overeenkomsten. U zegt dat ze veel op elkaar lijken, maar er zal toch wel een jaar of 25 leeftijdsverschil zijn tussen uw vrouw en haar moeder. De kans dat u zich vergist en de een voor de ander aanziet is minimaal. Uw vrouw zal andere dingen doen en kunnen dan uw schoonmoeder. Ze zal ook andere interesses hebben. Kijk naar de verschillen en vergroot die uit in uw hoofd. Als uw vrouw een sprintje trekt bijvoorbeeld, kunt u denken: ‘Dat zie ik haar moeder nog niet doen’. Als u met uw vrouw in bed ligt, kunt u denken: ‘Haar lichaam voelt nog even vertrouwd voor mij als toen ze een jonge vrouw was.’ Probeer ook een activiteit te vinden in de vrijetijdssfeer die u en uw vrouw leuk vinden om samen te doen (bijvoorbeeld roeien of dansen of theaterbezoek) waar haar moeder niets mee te maken heeft of niets in ziet. Hoe meer u de verschillen uitvergroot, hoe minder last u zult hebben van de overeenkomsten.

Artikelen in Liefde en relaties, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan