Spring naar inhoud


Dikke moeder

Beste Beatrijs,

Mijn moeder, halverwege de vijftig, is een beetje eenzaam en wil ontzettend graag een leuke man. Nu is ze de laatste jaren door allerlei oorzaken nogal aangekomen, en ik geloof niet dat ze haar gewicht accepteert, want ze perst zich in veel te kleine truitjes en te strakke broeken. Het ziet er echt niet uit, terwijl ze van zichzelf zo’n leuke vrouw is om te zien. Soms probeer ik wel eens een hint te geven, maar ze reageert daar heel bozig op – ze wil er gewoon niet aan dat maat 44 haar beter staat dan maat 40. Ik weet wel: karakter is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Hoe kan ik haar helpen zonder haar te kwetsen?

Goedwillende dochter

Beste Goedwillende,

Hoe vindt u het, wanneer uw moeder uw verschijning bekritiseert? Zegt u dan: Oh, dankje Mam, nee ik heb er niet bij stilgestaan dat zo’n legging ordinair staat. Bent u haar innig dankbaar dat zij u erop gewezen heeft dat uw kapsel u het voorkomen van een vogelverschikker geeft?

U denkt nu bij uzelf: dat zou ze nooit tegen me zeggen, want ik doe moeite voor een verzorgd en aantrekkelijk uiterlijk. Neemt u van mij aan: op haar manier doet zij dat ook. Het resultaat mag u als dochter misschien niet bevallen, maar wat er ook met haar uiterlijk mis is, het is geen kwestie van onwetendheid, waarin u een voorlichtende rol kunt vervullen. Alle dikkerds zijn zich bewust van hun overgewicht en zij weten van zichzelf dat zij smokkelen met maten.

Uw moeder wil een man. Raad haar een gezelligheidsvereniging of hobbyclub aan en zie af van kledingadviezen.

Artikelen in Liefde en relaties, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan