Spring naar inhoud


Kleding op strandfeest

Beste Beatrijs,

Binnenkort geven we een groot trouwfeest op een strand in de tropen. Ik zit een beetje met het kledingadvies dat op de uitnodiging moet komen. De mannen hoeven van mij namelijk niet in pak – een mooie broek en een overhemd vind ik prima. Maar ik wil wel graag dat de vrouwen heel feestelijk gekleed komen. Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet noemen, want ‘tenue de ville’ zou betekenen dat de mannen een pak aan moeten, en ‘casual’ is weer te gewoon en dan bestaat de kans dat mensen in een korte broek en slippers komen aanzetten. Andere termen die ik heb gehoord zijn ‘smart casual’ en ‘informeel’. Is dat misschien de oplossing?

Welke kledingcode?

Beste Welke kledingcode,

Ik vraag me af of u de slippers en de korte broeken weg kunt houden, als u echt van plan bent een huwelijksfeest op het strand te geven. Veel mensen hebben geen zin om hun dure lakschoenen te laten bederven door zand en zeewater. Met pumps en naaldhakken loopt het ook niet lekker in het zand. Maar goed, ik hoop niet dat u hen de toegang verbiedt, als ze de verkeerde kleren aan hebben. Zeker niet na een lange vliegreis.

Als kledingcode denk ik aan: ‘feestelijk’. Dat weerhoudt de dames misschien ervan om in een string-bikini aan te komen zetten. Mogen ze wel een zwempak aan ónder hun feestelijke strand-outfit voor een duik in zee? Als u het feest in een gelegenheid áán het strand geeft (en dus niet op het strand zelf), zodat er helemaal geen sprake zal zijn van zand in de schoenen, en de zee alleen een rol speelt als ruisend decor, dan raad ik u aan om het woord ‘strand’ te vermijden op de uitnodiging. Dan blijft u vrijwel zeker gevrijwaard van strandkleding.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan