Spring naar inhoud


Amerikaanse borrel

Beste Beatrijs,

Ik woon in een appartementsgebouw en enkele maanden geleden kreeg ik nieuwe bovenburen, een wat ouder echtpaar. Nu zijn alle leden van onze VVE door hen uitgenodigd voor een borrel over een paar weken, die een ‘Amerikaans’ karakter zal hebben. Iedereen wordt dan geacht iets te eten of te drinken mee te brengen en dat stuit me een beetje tegen de borst. Gezien hun ingrijpende verbouwing hebben ze geen geldgebrek. Zo’n Amerikaanse borrel maak ik in mijn vriendengroep wel vaker mee, maar de nieuwe buren zijn helemaal geen vrienden. De uitnodiging afslaan is een beetje bot, maar het spel meespelen voelt ook niet goed. Kan ik zeggen dat ik graag op de borrel kom, maar niets meeneem?

Potluck bijeenkomst

Beste Potluck bijeenkomst,

Ga gewoon naar die borrel toe en neem een flesje wijn mee (hoeft niet duur te zijn) of een kant-en-klare supermarktquiche, als u geen zin hebt om ervoor in de keuken te staan. De nieuwkomers willen op hun manier kennis maken met hun buren en wat maakt het uit dat zij een bijdrage in natura vragen (hapjes, drankjes)? Het is op zichzelf best sympathiek dat zij zichzelf introduceren door hun huis open te stellen voor de buren. Medebewoners kunnen kletsen met bekenden en kennis maken met onbekenden in een ontspannen sfeer, waarbij iedereen iets bijdraagt aan de versnaperingen. Niets mis met zo’n opzet en een flesje wijn zal u de kop niet kosten toch?

Artikelen in Buren, Eten en drinken.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Johann schrijft

    Het antwoord lijkt me vrij simpel. Je brengt iets mee of je slaat de uitnodiging af. Dus Nee, u kunt niet zeggen dat u graag op de borrel komt maar niets meebrengt. Naar een Potluck ga je niet met lege handen om vervolgens lekker te gaan zitten smikkelen van de ‘spullen’ die de andere gasten wél hebben meegebracht en soms zelfs zich in hun keuken voor hebben uitgesloofd. De consumpties zijn geen aanbod van de gastheer en -vrouw, maar van de andere gasten aan de gastheer en -vrouw en aan elkaar. Wel nemen, maar niet geven is onbehoorlijk naar die andere gasten. U hoort de gastheer en -vrouw dan ook niet in verlegenheid te brengen met uw vraag door ze in de verleiding te brengen u met lege handen toch welkom te laten zijn. Als u toch gaat met lege handen, dan moet u dat doen zonder hun ‘instemming’ vooraf. Maar nogmaals: Met lege handen hoor je op een Potluck niet thuis.

  2. Mw. J.E. Smit schrijft

    Juist als je een bijeenkomst organiseert met allemaal onbekenden, is het laten meenemen van hapjes/drankjes een goede zet. Dit voorkomt namelijk dat je als gastheer/gastvrouw de mist ingaat en bijvoorbeeld te veel hapjes maakt, van de verkeerde soort, of te weinig. Dat je te veel rode wijn inslaat en niet genoeg witte. Nu kunnen de nieuwe bewoners zien wat de anderen lekker vinden, en de volgende keer, als men elkaar beter kent, kunnen de gastvrouw/gastheer het zelf regelen en dan precies het goede inkopen.
    Leuk plan hoor, dat allemaal iets meenemen. Zo leer je ook de andere mensen beter kennen.Sommige HTML is toegestaan