Spring naar inhoud


Boedelverdeling

Beste Beatrijs,

Wij zijn met drie volwassen kinderen (vader en oudste broer zijn overleden) en hebben het voornemen om de inboedel van onze moeder die in een verpleeghuis is opgenomen onderling te verdelen en te verkopen. Geldt er een plicht danwel fatsoensnorm dat de kinderen van onze overleden broer bij die goederenverdeling aanwezig zijn of delen zij alleen mee in de opbrengst?

Inboedel verdelen

Beste Inboedel verdelen,

De kinderen van uw overleden broer delen in ieder geval als gelijke partij mee in de opbrengst van de verkoop. Zij nemen met hun allen de plaats in van één persoon, namelijk uw overleden broer. Als u huisraad/ spulletjes met de drie volwassen kinderen gaat verdelen, voordat u datgene waar u geen prijs op stelt gaat verkopen, is het wel zo sympathiek om een van de kinderen van uw overleden broer (als vertegenwoordiger van zijn of haar broers en zusters) bij de verdeling aanwezig te laten zijn en ook objecten te laten uitkiezen. Dit kind doet mee namens uw overleden broer en kan verder zelf zorg dragen voor eerlijke distributie van de spullen onder zijn of haar broers en zussen.

Artikelen in Broers en zussen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Bas schrijft

    Ik ben als kleinkind met overleden ouder in precies zo’n situatie betrokken geweest. Ik zou niet goed geweten hebben aan welke spullen mijn zus gehecht was. Ik zou dus zeggen, betrek al de kinderen erbij. Dat hebben mijn ooms en tantes destijds ook gedaan en dat heb ik gewaardeerd.Sommige HTML is toegestaan