Spring naar inhoud


Cadeaus doorverkopen

Beste Beatrijs,

Van vele mensen hebben wij bij de komst van onze kinderen leuke cadeaus gekregen. Van de ouders zelfs een kinderwagen en een eetstoel. Nu worden onze kinderen ouder en gebruiken wij de kinderwagens, eetstoelen en babyspeelgoed niet meer. We zouden het graag verkopen maar we weten niet of dit zo maar mag met geschenken. Wij hebben de artikelen met zeer veel plezier gebruikt, maar wij hebben deze niet meer nodig en nu worden het sta-in-de-wegs. Is het gebruikelijk om de cadeaugevers van te voren op de hoogte te brengen van de voorgenomen verkoop en ze eventueel te laten delen (tot 100%) in de opbrengst?

Delen in de winst?

Beste Delen in,

Het staat u geheel en al vrij om cadeau gekregen artikelen weer van de hand doen. Weggeven of verkopen, maakt niet uit. U hebt er lang plezier van gehad, maar nu hebt u ze niet meer nodig. Zo gaat dat. En nee, u hoeft de gevers niet van uw voornemen in kennis te stellen. De ontvanger mag doen met een cadeau wat hij wil. Het is absoluut niet gebruikelijk (zelfs een beetje raar) om de gevers van destijds te laten delen in een eventueel minimaal winstje. Voor een jarenlang gebruikt artikel krijgt u maar een fractie van de oorspronkelijke waarde terug. En zelfs al kréég u er meer voor, dan nog. Een cadeau is een cadeau. De gever geeft iets uit ruimhartigheid en staat daarmee alle rechten af op het ding, wat het dan ook is. Een gever zou zelfs beledigd kunnen zijn, als u na al die jaren met een fooi van een paar euro zou komen aanzetten. Dat zou het gebaar ‘een cadeau geven’ te niet doen.

Artikelen in Cadeaus, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Wendy schrijft

    Ow mijn schoonmoeder heeft hier een geweldige oplossing voor.. als zij ons iets geeft zegt ze er altijd bij “en als jullie het niet meer willen wil ik het graag terug ontvangen”. Vre-Se-Lijk!Sommige HTML is toegestaan