Spring naar inhoud


Moeten tepels verborgen worden?

Beste Beatrijs,

Onlangs adviseerde een vriendin mij om tijdens sollicitatiegesprekken een beha met vulling te dragen. Zo zouden mijn tepels onzichtbaar blijven. In de lingeriewinkel kocht ik een padded beha, want bij een sollicitatie wil je natuurlijk geen slechte indruk maken. De verkoopster zei dat zichtbare tepels tegenwoordig echt niet meer kunnen. Ik vind een padded beha oncomfortabel en zweterig. Bovendien vind ik het onzin dat tepels verborgen moeten worden. Maar als ik om mij heen kijk, zie ik heel weinig vrouwentepels: iedereen verbergt ze achter behavulling. Het stemt mij triest dat vrouwen uit onzekerheid zo’n harnas dragen. Mannentepels mogen wel. Nu vraag ik mij af: hoe hoort het eigenlijk?

Zichtbare tepels

Beste Zichtbare tepels,

Tja, tegen mode is geen kruid gewassen. Kennelijk zijn tepels uit. Ik herinner me nog goed de tijd dat ze en vogue waren (de jaren zeventig), toen veel vrouwen geen of niemendal-beha’s droegen. Maar goed, hoe hevig iets ook in de mode is, een plicht om het betreffende modeartikel aan te trekken bestaat niet. Als u geen padded beha wil dragen, hoeft dat niet. Ik verkeerde trouwens in de veronderstelling dat vrouwen niet zozeer padded beha’s aantrekken om hun tepels te verbergen als wel om hun borsten meer volume te geven, maar misschien klopt dat niet en doen ze het wel degelijk uit tepelangst.

Artikelen in Zakelijke relaties.

Gelabeld met , .


7 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marie schrijft

  Tepels hoor je niet te zien op een sollicitatiegesprek of kantoor, dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Mannen zullen vaak een t-shirt onder hun overhemd aan doen of een jasje dragen, en vrouwen vaak een voorgevormde bh dragen. Padded is niet nodig, met voorgevormd zonder vulling bereik je hetzelfde, maar heb je niet het gevoel dat je borsten opgepropt zitten. Daarnaast kan je als vrouw natuurlijk ook kiezen voor overkleding die bedekt. Trek bijvoorbeeld een blazer over een blouse aan: probleem ook opgelost.
  Buiten op straat mag trouwens lekker wat je zelf wilt: van zowel mannen als vrouwen zie je daar tepels door de kleding heen, en dat is helemaal je eigen keuze. Alleen in een zakelijke omgeving pas je je aan. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor blote oksels: voor zowel mannen als vrouwen is dat niet netjes en hoor je deze te bedekken op kantoor, en daarbuiten trek je aan wat je lekker vindt.

 2. Henri Bik schrijft

  Vrouwentepels werlken erotisch op mij en ik zou het een slechte keuze vinden als een dame bij mij zou solliciteren met duidelijk te onderscheiden tepels. Dat zou mij afleiden en negatief afstralen op de sollicitante. Uebrhaupt zou ik het niet waarderen als een sollicitante zich verleidelijk uit zou dossen. Een zakelike outfit lijkt mij succesvoller.

 3. BH tip schrijft

  Niet de kern van uw vraag maar wellicht een tip voor de brievenschrijfsters. Er zijn vele bh’s verkrijgbaar zonder extra padding waarbij de tepels niet zichtbaar zijn.
  Persoonlijk ga ik vaak voor deze optie aangezien ik juist geen extra volume wil geven aan mijn al behoorlijke borsten.
  Laat u eens adviseren in een lingeriezaak.

 4. Berna schrijft

  Een alternatief zijn de zgn. silicone nipple covers, zelfklevende rondjes siliconegel. Je voelt ze niet zitten; ik ben er weleens per ongeluk mee in bed gestapt.

 5. J. schrijft

  jammer om te zien dat er door de schrijfster meteen gesteld wordt dat vrouwen enkel uit onzekerheid “zo’n harnas dragen”, en dat het voor mannentepels wel zouden mogen.
  Als man moet ik zeggen dat ik het persoonlijk erg vervelend vind wanneer ik merk dat door mijn overhemd mijn tepels te zien zijn. Wat mij betreft horen ze bij zowel mannen als vrouwen niet zichtbaar te zijn.

 6. Floor schrijft

  Het valt mij juist op dat, hoe zakelijker de werkomgeving, hoe seksueler de vrouw geacht wordt gekleed te gaan, met korte rokjes en naaldhakken en zo.

 7. Willy schrijft

  Bij ons is het belangrijk dat dames bij zakelijke aangelegenheden stijlvol, decent aangekleed zijn, zonder frivoliteiten die de aandacht kunnen afleiden. Frivole kledij wordt voorbehouden voor meer frivole aangelegenheden zoals feesten, danspartijen,….waar de vrouwelijke vormen geëtaleerd kunnen/mogen worden.Sommige HTML is toegestaan