Spring naar inhoud


Verborgen gehouden door vriend

Beste Beatrijs,

Sinds een half jaar heb ik een relatie met een man van 56 (zelf ben ik 39). Hij heeft behoorlijk wat meegemaakt op relationeel gebied en na wat aanvankelijke aarzelingen van zijn kant over onze relatie, is hij nu helemaal overstag en zijn we bijzonder gelukkig met elkaar. Sinds kort oppert hij ook de mogelijkheid om te gaan samenwonen en zelfs samen nog een kind te krijgen. Wat mij echter dwars zit, is dat hij mij systematisch buiten zijn vrienden- en familiekring houdt, omdat hij vindt dat zijn privéleven niemand iets aangaat. Zo beland ik wel eens in een ongemakkelijke situatie, als we iemand tegenkomen die hij kent. Mijns inziens zou het aardig zijn als hij mij even voor zou stellen. Als ik later vraag waarom hij dit niet doet, zegt hij dat hij helemaal voor me gaat en dat dat het enige is wat telt. Voor de rest komen de mensen er vanzelf wel achter, vindt hij. Toch stoort zijn gedrag me. Ben ik te veeleisend als ik erop aandring om mij in zijn leven te betrekken?

Buiten spel gehouden

Beste Buiten spel,

Uw vriend houdt er wel heel eigenaardige ideeën over privacy op na. Hij wil wel een kind met u, maar hij wil u niet aan zijn vrienden en familie voorstellen, want dat zou zijn privacy schenden. Onbegrijpelijk en beledigend tegenover u! U bent het kennelijk niet waard (een onbeduidend scharreltje) om uw intrede te doen in zijn familie- en vriendenkring. Of hij schaamt zich over hen ten opzichte van u. In ieder geval is hij erop gespitst om zijn verschillende leefwerelden apart te houden. Mensen die zich zo opstellen, hebben gewoonlijk iets te verbergen. Zelfs als dat alleen maar in zijn hoofd zit, is het nog verontrustend. Zijn uitspraak ‘dat hij helemaal voor me gaat en dat dat het enige is wat telt’ klinkt ook enigszins hysterisch. Een liefde is nooit het enige wat telt. Er zijn altijd andere zaken (familie, vrienden, werk, hobby’s) die ook van belang zijn in iemands leven en die je niet op een gekunstelde manier uit elkaar moet willen houden, alsof het een het ander zou kunnen besmetten. Misschien is het een kwestie van koudwatervrees en trekt uw vriend nog bij. Toch raad ik u aan om niet al te hard van stapel te lopen met die samenwoonplannen. Op dit moment kent u hem alleen vanuit wat hij zelf tegen u gezegd heeft. Dat hoeft niet te kloppen, het kan een façade zijn. Je leert iemand pas goed kennen, wanneer je ook zijn familie en zijn vrienden hebt meegemaakt. In isolement kan de liefde niet bloeien (te weinig zuurstof).

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Een man schrijft

  Simpel. Je bent zijn tweede vrouw. Deze man heeft een harem.

  – Man made the train, to carry the heavy load-

  James Brown

 2. Jeroen schrijft

  Over dat voorstellen. Kom op, het is 2009. Je kunt jezelf toch voorstellen. Kun je gelijk vragen waar de persoon die je tegenkomt waar die je vriend van kent.

  Het klinkt alsof hij een geheim heeft wat je niet mag weten. Als je met vrienden en familie praat, dan zou dat wel eens uit kunnen komen.Sommige HTML is toegestaan