Spring naar inhoud


Vriend is slecht gekleed

Beste Beatrijs,

Ik heb een hele lieve vriend die er heel leuk uit kan zien. ‘Kan’ zeg ik, want hij heeft absoluut geen smaak in kleding en het interesseert hem totaal niet. Ik vind het wel belangrijk dat hij er een beetje leuk en vlot bijloopt. Dat doe ik zelf immers ook en dat waardeert hij ook. Ik heb al heel vaak gezegd dat ik het leuk zou vinden als hij wat meer moeite zou doen en geef ook tips maar hij luistert niet.

Soms koop ik wat voor hem en dat draagt hij dan ook, maar heel vaak trekt hij toch weer vreselijke oubollige middelbare-leeftijdkleren aan die hem tien jaar ouder maken (hij is 28).

Als hij er zo bijloopt, erger ik me wild en krijg ik verschrikkelijk veel last van verbeteringsdrang. Maar ik wil hem niet de hele tijd op z’n nek zitten. Hoe maak ik het hem nou duidelijk zonder hem te kwetsen? Mag ik mijn ongenoegen hierover gewoon recht voor zijn raap uitspreken? Of ben ik dan een kreng en moet ik het voorzichtiger aanpakken?

Ik wil geen vogelverschikker!

Beste Ik wil geen,

Uw vriend is niet geïnteresseerd in kleren. Hij vindt het niet belangrijk hoe hij eruit ziet. Maar van uw mening zal hij zich toch wel iets aantrekken? Vertel hem dus wat u vindt. Als hij kleren zo onbelangrijk vindt, kan hij net zo goed iets aantrekken wat u wél leuk vindt, in plaats van al die ouwe rotzooi die hij in de kast heeft liggen. Uw vriend heeft een make-over nodig en u bent de aangewezen persoon om die voor hem te verzorgen. Ga met hem samen door zijn klerenkast en gooi alles weg wat te aftands en te lorrig is. Laat alleen liggen waar hij vreselijk aan is gehecht. Ga vervolgens samen met hem beetje voor beetje nieuwe kleren kopen. Laat hem alleen kopen wat u mooi vindt. Dat zal hij wel best vinden. Over een jaar ongeveer zullen alle oude kleren vervangen zijn door spul dat met uw goedkeuring is aangeschaft. Op dat moment laat u hem vrij om aan te trekken wat hij wil. Dat kan dan makkelijk, omdat alles wat hij heeft met uw fiat is aangeschaft. In het vervolg gaat u altijd met hem mee als hij iets nieuws nodig heeft.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan