Spring naar inhoud


Zuinige vriend

Beste Beatrijs,

Sinds drie jaar heb ik een latrelatie met een lieve, leuke en een beetje excentrieke man. Mijn vriend is erg zuinig en vindt vervanging van spullen pas nodig als iets kapot is. Zijn huis staat vol met afgetrapte meubels, maar dat maakt hem niet uit. Hij heeft overigens geld genoeg, daar ligt het niet aan. Zijn bed, dat hij met velen heeft gedeeld, is minstens dertig jaar oud. Vervanging ervan lijkt mij een mooie bevestiging van de relatie die wij inmiddels hebben opgebouwd. Ik heb aangeboden om een nieuw bed te kopen, omdat het mijn prioriteit is en niet de zijne, maar hij wil het niet. Hij vindt het onnodig. Het onderwerp is verder niet bespreekbaar en als hij ja zou zeggen, dan is het om van mijn gezeur af te zijn. Houdt hij niet genoeg van mij of ben ik te veeleisend?

Vriend houdt poot stijf

Beste Vriend houdt poot stijf,

Stel uw vriend voor een fait accompli. Deel hem mee dat u een nieuwe matras, nieuw dekbed, nieuwe lakens, de hele mikmak gaat aanschaffen en dat hij het binnenkort thuisbezorgd kan verwachten. Wat is zijn probleem als u alles betaalt? Uw vraag ‘of hij genoeg van u houdt’ laat ik in het midden, maar als hij een reactie geeft in de trant van ‘over mijn lijk dat er hier een nieuw bed in huis komt’, laat hij zien dat hij het belangrijker vindt om zich in zijn eigen mottige troep rond te wentelen dan zijn vriendin ter wille te zijn met een alleszins redelijk verlangen. Instemmen met de aanschaf om van uw gezeur af te zijn is geen ideale, maar wel voldoende motivatie. Blijft hij categorisch nee zeggen, dan is hij de excentriciteit voorbij. Dan is hij niet helemaal fris in zijn hoofd, een probleem waarvoor een nieuw bed geen oplossing zal vormen.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Janka schrijft

  Een nieuw bed is voor u een mooie bevestiging van de relatie. Zou dat mee kunnen spelen? Uw vriend is nog niet toe aan het commitment dat u laat zien middels een nieuw bed.

 2. Marieke Willems schrijft

  Misschien wil hij gewoon geen nieuw bed en heeft daar geen emoties of diepe gedachten bij. Heeft u daar wel eens aan gedacht?

  Ik zou het praktisch aanpakken. Zeg dat het bewezen is dat het beter/gezonder is om elke 10/15 jaar van matras/kussens/dekbed te wisselen en zoek daar een passend artikel bij via Google scholar (wetenschappelijke artikelen databank). Wellicht kan uw excentrieke man wat beter met feiten omgaan dan met gevoelens.

 3. Petra Van Goor schrijft

  ‘om zich in zijn eigen mottige troep rond te wentelen’. Dat vind ik wel een erg krasse bewoording. Iemand voor een fait accompli stellen lijkt me sowieso nooit een goed idee. Zelfs als hij het accepteert om ‘de lieve vrede’ te bewaren, heb je kans dat hij het later in een ruzie alsnog voor haar voeten gooit.Sommige HTML is toegestaan