Spring naar inhoud


Alleen seks

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 57, sinds twee jaar gescheiden. Een paar maanden geleden ontmoette ik een man in de kroeg en na een aantal ontmoetingen deelden we het bed. In het begin was ik daar wel hoteldebotel van. En blij dat iemand me leuk vond.

Nu lijkt het erop dat deze persoon echt verliefd op mij is geworden en dat ervaar ik als een last. Hij is lief en aardig, maar bij mij is de vlam niet in de pan geslagen. Ik heb mijn twijfels wel eerlijk aan hem verteld, anderzijds laat ik het toch voortbestaan.

Mijn vriendinnen zeggen: „Geniet er toch gewoon van.” In ons samenzijn kan ik ook wel genieten, maar ik merk dat ik door de buitenwereld niet gezien wil worden als zijn vriendin. Misschien voelt deze man zich extra tot mij aangetrokken doordat ik wat afstand houd. Tegelijkertijd ben ik ook bang dat ik iets moois weggooi, als ik er een punt achter zet. Daar komt nog bij dat onze interesses nogal ver uiteenliggen. Ongemerkt en onbedoeld kom je zo toch in een relatie terecht, waar ik absoluut niet klaar voor ben. Wat is uw advies in dezen?

Zal ik hem houden?

Beste Zal ik hem,

Maak een eind aan deze relatie. Ermee doorgaan is niet eerlijk. Niet tegenover uzelf en ook niet tegenover deze man. U gooit niet ’iets moois’ weg, want u hebt helemaal niets moois. U gaat af en toe naar bed met iemand tot wie u zich niet bijzonder aangetrokken voelt en met wie u voor geen goud een stel wil vormen tegenover de buitenwereld.

Dat betekent dat u zich een beetje schaamt voor deze man. Het komt erop neer dat u hem af en toe gebruikt voor bedpleziertjes, maar dat u geen serieuze verhouding met hem wil. Omdat hij intussen verliefd op u is geworden, maakt u dus misbruik van hem. Het is allemaal zonde van de tijd, de moeite en de energie, dus houd ermee op. In het algemeen is het beter pas met een nieuw persoon naar bed te gaan, wanneer u het echt heel graag wil. Niet alleen omdat er niets op tegen is. Die motivatie is te dun en leidt veelal tot katterigheid.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan