Spring naar inhoud


Alleen seks

Beste Beatrijs,

Ik (jonge vrouw) ben heel erg verliefd en verlang heel vaak en vurig naar mijn geliefde. Hij vindt mij leuk en hij verlangt ook naar mij, maar slechts zelden. De momenten die wij samen beleven komen tot stand door mijn inzet. Meestal ben ik blij omdat ik door mijn volharding en vechtlust toch steeds iets bereik met deze man, zij het niet veel en niet vaak. Het is niet zo dat ik het vechten moe ben – ik vind de schaarse momenten de moeite waard. Mijn probleem is dat ik boos, droevig of zelfs depressief word als ik naar hem verlang en hij niet ingaat op mijn avances. Mijn vragen zijn deze: moet ik tevreden zijn met het weinige dat ik met mijn inspanningen voor elkaar krijg? Mag ik eisen dat hij net zo veel naar mij verlangt als ik naar hem? Moet ik proberen mijn verlangen te temperen en afwachtender te zijn? En hoe houd ik mijn negatieve emoties onder controle als hij mij dagenlang geen aandacht geeft?

Hij wil niet wat ik wil

Beste Hij wil niet,

Deze man gebruikt u voor zijn seksuele plezier. Hij is niet uit op ware liefde, hij wil alleen met u naar bed als het hem uitkomt. Hij heeft geen aandacht voor u, hij is er niet voor u als u behoefte aan hem hebt, hij houdt u doelbewust op afstand. Niet uit kwaadwilligheid, maar omdat hij niet erg in u is geïnteresseerd. Hij vindt u wel leuk en aardig, maar slechts tot op zekere hoogte en alleen op momenten dat hij niemand anders kan krijgen. Omdat u altijd beschikbaar bent en degene bent die alle moeite doet, bepaalt hij exact wat er wel en niet gebeurt. Voor hem wel makkelijk. U hebt natuurlijk niets aan deze opzet.
U weet het zelf ook wel: u bent veel beter af zonder hem. Zet een punt achter deze relatie of wat daar voor door gaat. Geef hem de bons, ga een tijdje zitten rouwen (vooral niet te lang) en ga op zoek naar een andere man, met wie de liefde wederzijds kan bloeien.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan