Spring naar inhoud


Huisgenoot heeft last van seks

Beste Beatrijs,

Vanavond kwam ik thuis en vond ik voor mijn kamerdeur (ik woon in een studentenhuis) een briefje van mijn huisgenote en buurvrouw. Ze schreef dat ze ‘superblij’ was voor mij en mijn vriendin dat we elkaar gevonden hadden en samen zo gelukkig waren, maar dat ze zo ongeveer álles wat wij deden kon horen. De seks dus. Omdat haar bureau tegen onze gezamelijke muur staat, trilde dat mee, en zelfs de vloer. Ze eindigde met een verzoek om er wat meer rekening mee te houden dat het muurtje tussen onze twee kamers zo dun is.

Ik ben 21, heb sinds ruim een half jaar een vriendin en omdat zij in een andere stad woont, zie ik haar meestal alleen in de weekends en heel af en toe doordeweeks. De ene keer ga ik naar haar, de andere keer komt zij naar mij. Afwisselend bij de een en de ander zijn vinden wij prettig. Ik kan me voorstellen dat mijn buurmeisje zich aan ons stoort, maar ik zou niet weten wat ik eraan zou kunnen doen. Een cd’tje opzetten doen we al. We houden ons trouwens best enigszins in, maar ja, seks maakt gewoon geluid. Hoe moet ik reageren op deze brief? Wat is redelijk? Zal ik haar terugschrijven of kan ik haar beter aanspreken?

Bonka bonka bonka

Beste Bonka bonka,

Ach ja, een bekend verschijnsel in studentenhuizen: gedwongen meeluisteren naar andermans seks. Uw buurmeisje is wel een beetje een zeur om zich aan deze toch betrekkelijk infrequente seks te storen. Na een weekend heeft ze weer twee weken rust. Ze zou er beter flauwe grappen over kunnen maken met andere huisgenoten. Nu ja, ze heeft er een briefje over geschreven, dus dan moet u iets terug doen. Praat met haar en ga geen brieven terug schrijven (want dat maakt het allemaal onnodig zwaar). In een gesprek kunt u er ook makkelijker wat humor tegenaan gooien. U kunt haar hetzelfde zeggen als wat in uw brief staat. Dat u geen zin hebt om altijd naar uw vriendin toe te gaan en haar nooit bij u te kunnen ontvangen. Dat u al muziek opzet en dat uw buurmeisje dat misschien ook maar moet doen, en dat zij haar bureau een centimeter of twee van de muur af zou kunnen halen, dan trilt dat niet meer mee, en dat u belooft rustig aan te doen, maar dat u haar niet kunt garanderen dat de activiteiten volkomen geruisloos zullen verlopen, en dat u het te ver vindt gaan om af te zien van seks met uw geliefde om redenen van gehorigheid. En neem een doosje chocola of een flesje wijn voor haar mee ter compensatie van het auditieve ongerief. Zeg dat het u vreselijk spijt, maar dat u ook weer geen zin hebt om een hotelkamer te huren.

Artikelen in Buren, Liefde en relaties.

Gelabeld met , , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Corry de B. schrijft

  Over het algemeen ben ik het eens met de manier waarop u vragen over ‘moderne manieren’ beantwoordt.
  Deze keer echter klim ik in de pen met betrekking tot ‘bonka bonka’.
  Ik vind uw antwoord deze keer ver beneden peil en hoop eerlijk gezegd dat veel mensen die mening met mij zullen delen. Deze buurvrouw is helemaal geen zeur maar zegt terecht dat zij hier geen behoefte aan heeft en zegt dat nog uitermate vriendelijk door in de eerste plaats te zeggen dat ze ontzettend blij is voor haar buurman dat hij een relatie heeft etc.
  Uw advies dat ze haar bureau een paar centimeter van de muur kan zetten, is een punt. Maar dat is dan ook het enige. Seks vindt plaats in de intimiteit van het eigen huis, tussen de eigen muren. En als die muren ontoereikend zijn om het geluid acceptabel te dempen, dan zou je je als ‘bonka’ moeten schamen dat je een ander er mee confronteert dat jij seks hebt. Een ander hoort dat niet te weten en zeker niet op het moment zelf. Zo gauw je dus weet dat het gehoord wordt moet je er (op die manier) mee stoppen. Dat heftige en schreeuwerige gedoe is ook een uiting van ‘kijk eens hoe geweldig wij seks hebben’ en is vaak overdreven. Je kunt seks hebben op de momenten van de dag dat er veel omgevings- cq buitenlawaai is. Dat scheelt al een stuk vergeleken bij de stilte van de late avond of de nacht. Bovendien kun je proberen om wat rustiger seks te hebben. Zachtjes genieten en zachtjes klaarkomen kan ook.
  Ik vind uw advies totaal verkeerd. U suggereert daarmee dat alles maar moet kunnen wat je leuk vindt en dat zelfbeheersing en fatsoen niet zot voor woorden.
  Bonka hoort te zeggen tegen zijn buurvrouw dat het hem spijt dat ze er last van heeft, dat hij zich niet heeft gerealiseerd dat de muren zo gehorig zijn en dat hij al zijn best zal doen om dit in de toekomst te voorkomen. En dan samen met zijn vriendin een beetje rustiger aan. Als hij geluk heeft dan is het huis van zijn vriendin minder gehorig en
  kunnen ze zich daar weer wat meer uitleven. En verder maar hopen op een succesvolle afronding van de studie met een goedbetaalde baan daarna die het mogelijk maakt een vrijstaand huis te kopen in een rustige buurt, zodat alles met de ramen wijd open mogelijk is in de toekomst.
  Trouwens, Beatrijs, wat zou u hebben geantwoord als deze buurvrouw u een brief had geschreven over haar sekslawaaimakende buurman met zijn vriendin? Had u dan gezegd dat ze niet zo moet zeuren? Of had u haar geadviseerd een het briefje te schrijven waarin ze haar blijdschap uitspreekt over zijn relatie en hem tevens opmerkzaam maakt op en vraagt een beetje rekening te houden met de gehorigheid van het studentenhuis?Sommige HTML is toegestaan