Spring naar inhoud


Alleen seks

Beste Beatrijs,

Sinds een half jaar heb ik seksuele omgang met een vriend die ik al een hele tijd ken. Het is begonnen als een geintje, maar in de loop der tijd ben ik meer voor hem gaan voelen. Onze ontmoetingen zijn heel intensief en als we samen zijn, is hij heel lief voor mij. Hij heeft altijd gezegd dat hij geen vaste relatie wil, omdat hij daar nog niet aan toe is. En dat vindt hij nog steeds. Wat moet ik doen, gewoon maar afwachten tot hij er wel aan toe is? Ik ben wel heel gelukkig met hem.

Onzeker over de toekomst

Beste Onzeker,

Op enig tijdstip zult u merken dat uw vriend nu echt toe is aan een vaste relatie. En het moment zal er zo uitzien: uw vriend verslingert zich met huid en haar aan een andere vrouw en hij zal u dumpen. Vrijblijvende seks is leuk en aardig als je niets beters te doen hebt, maar te schraal als uitgangspunt voor een serieuze verhouding. Het vervelende van vrijblijvende seks is verder dat er altijd wel een van de betrokkenen heimelijk mikt op iets hogers. U hebt de pech dat u dat bent. Uw vriend mist de gedrevenheid om er iets van te maken. Hij heeft een vaste seksuele relatie met u, maar beschouwt zichzelf als ongebonden. Een ongebonden man kan elke gelegenheid voor seks te baat nemen die zich voordoet. En dan draait het voor u natuurlijk uit op huilen. De vraag is niet óf hij die dreun zal uitdelen maar wanneer. Wees de voorspelbaar noodlottige afloop van uw relatie-die-geen-relatie-is vóór door er nu al een punt achter te zetten. U verliest er niets aan, want u bevindt zich op een weg die leidt van niks naar nergens.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. lucky one schrijft

  Beste Onzeker,

  Ik snap de reactie van mevr.Ritsema.
  toch wil ik u erop wijzen dat het niet in alle gevallen zo is dat een man die zegt geen relatie te willen.. uitsluitend seks wil totdat hij iemand vind die wel de moeite waard is.

  Ik heb namelijk hetzelfde meegemaakt. ik kende mijn vriend ook al 2 jaar voordat we begonnen te ‘daten’ in het begin was het vrijblijvend maar op een gegeven moment begon ik steeds meer voor hem te voelen.
  en stelde hem ook de vraag wat hij nu eigenlijk wilde.

  Hij wilde ook geen relatie omdat hij daar niet aan toe was. en hij wilde eerst zien hoe het ging tussen ons.
  En ook ik dacht dat hij daar nooit aan toe zou zijn, omdat ik heel erg gelukkig met hem was en hij goed voor me was, ondanks dat hij zich niet wilde binden..

  bleef ik, en uiteindelijk ongeveer 6mnd later is hij van gedachten veranderd en zijn we nu al 6mnd officieel samen.

  groetjes meSommige HTML is toegestaan