Spring naar inhoud


Oma negeert regels

Beste Beatrijs,

Ik heb een zoontje van drie maanden. Mijn zwangerschapsverlof is bijna voorbij en dan ga ik weer aan het werk. Mijn schoonmoeder gaat twee dagen per week oppassen. Wat mij stoort is dat ze altijd koffie of thee drinkt, terwijl ze ons zoontje op schoot heeft. We hebben haar al een paar keer gevraagd om dat niet te doen. Dit om te voorkomen dat hij het kopje uit haar handen slaat en zich zou branden. De laatste keer dat we bij haar waren hebben we nog eens duidelijk gezegd dat we het onszelf nooit zouden vergeven als het jochie op die manier brandwonden zou oplopen. Ze gaf de kleine netjes aan mijn man toen ze haar koffie dronk. Toch ben ik bang dat ze hier gewoon mee doorgaat, als ik op mijn werk ben. Ze heeft nog twee andere kleinkinderen op wie ze vaak heeft gepast, dus ze weet het zogenaamd allemaal wel. Maar volgens mij vindt ze onze regels belachelijk.

Oma drinkt koffie

Beste Oma drinkt,

Dit is een vertrouwenskwestie. U moet erop vertrouwen dat uw schoonmoeder geen brokken maakt, als u op uw werk zit. Het enige wat u kunt doen is uw regels duidelijk aan haar maken en haar nadrukkelijke instemming vragen. Als u desondanks denkt dat zij zich hier niets van zal aantrekken, dan moet u haar niet nemen als kinderoppas. Dan moet u iemand anders zoeken. Maar ook van een ander persoon kunt u nooit met 100 procent zekerheid weten dat zij exact uw regels zal volgen. Zelfs als mensen zich aan de regels houden, kunnen er nog ongelukken gebeuren. U moet dus voor uzelf uitmaken hoe groot of hoe klein uw vertrouwen in andere mensen is om voor uw kind te zorgen. Als uw vertrouwen te klein is, moet u thuisblijven en zelf voor de kleine zorgen. Ook dan kunnen er trouwens ongelukken gebeuren.

Artikelen in Grootouders en kleinkinderen, Ouders en volwassen kinderen, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan