Spring naar inhoud


Te snelle seks

Beste Beatrijs,

Ik ben een studente van 18 jaar en heb laatst de nacht bij een jongen doorgebracht, heel gezellig. De dag erna zag ik hem op de vereniging recht voor mijn neus zoenen met een ander meisje, dat hij waarschijnlijk ook mee naar zijn huis heeft genomen. Ik vond dat vervelend, maar ik kan hem natuurlijk ook niet claimen. Toen ik hem een paar dagen later weer tegenkwam (ook op de vereniging), ontweek hij mij, omdat hij bang was voor mijn reactie. Uiteindelijk is hij toch naar mij toegekomen en hebben we een beetje gepraat en daarna de hele avond gezoend. Ik vind hem echt een leuke jongen, maar ik ken hem nog niet zo goed. Ik trek het me ook persoonlijk aan dat hij meteen naar iemand anders toe rende, want ik ben best wel onzeker. Moet ik met hem gaan praten? Of zal ik het allemaal maar laten?

Wat nu?

Beste Wat nu,

Er bestaan studentenverenigingen waar openlijk zoenen reglementair bestraft wordt met het verplicht opdrinken van een beker koffiemelk. Wellicht een drakonische regel, anderzijds gaat het er bij uw club ook niet bepaald zachtzinnig aan toe met al dat publieke gezoen waar bepaalde toeschouwers dan weer chagrijnig van worden.

Incidentele seks betekent nu eenmaal dat betrokkenen elkaar niet mogen claimen.

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar u kunt beter niet met iemand naar bed gaan die u niet zo goed kent. Dat soort seks-ontmoetingen blijkt achteraf meestal one-night-stands te zijn. Veel ongebonden mensen (mannen én vrouwen) vinden one-night-stands een prima tijdpassering, maar incidentele seks betekent nu eenmaal dat betrokkenen elkaar niet mogen claimen, dus dat voorbehoud moet altijd in acht worden genomen. Als u dat geen prettige manier van met elkaar omgaan vindt, kan ik u alleen maar aanraden om wat meer terughoudendheid te betrachten en pas andermans bed te betreden als u ietsje meer zekerheid hebt over de gevoelens van de ander.

Het feit dat deze jongen na jullie gemeenschappelijke nacht onmiddellijk naar een ander meisje rende en in uw bijzijn met haar ging zoenen stemt niet erg hoopvol over de kans dat jullie een fijne relatie zullen krijgen. Hij ging met een ander meisje zoenen omdat hij er zin in had en wat u daar eventueel van zou vinden interesseerde hem niet. Uw onzekerheid heeft hier niets mee te maken. Hij voelt zich gewoon niet verbonden met u. Ik denk niet dat het veel zin heeft om hierover met hem te gaan praten. Hij heeft op niet mis te verstane wijze gedemonstreerd dat u niet zo belangrijk voor hem bent, en daar zult u geen verandering in kunnen brengen door middel van een goed gesprek. Op naar de volgende, zou ik zeggen.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan