Spring naar inhoud


Niet bekend met de bruid

Beste Beatrijs,

Een goede vriend die ik al twintig jaar ken belde me twee maanden geleden op en kondigde aan te gaan trouwen in het najaar. Het is zijn tweede huwelijk, hij is negen jaar geleden gescheiden van zijn eerste vrouw. Ik feliciteerde hem hartelijk en kreeg een uitnodiging om de hele dag bij het huwelijk aanwezig te zijn. Ik heb hem gevraagd of ik zijn aanstaande bruid snel kon ontmoeten, want dat leek mij heel leuk en ik was benieuwd naar haar. Toen ik later belde om een afspraak te maken, zei hij dat ze het te druk hadden en dat hij later nog wel zou bellen. Ik heb daarna niets meer van hem gehoord. Ik vraag me nu af of ik nog wel naar de bruiloft moet gaan in september. Ik voel me wat ongemakkelijk, omdat ik niets weet van de bruid behalve haar naam.

Ik ken de bruid niet

Beste Ik ken de bruid niet,

Uw vriend en zijn nieuwe geliefde gaan blijkbaar zo in elkaar op dat ze nog niet zijn toegekomen aan een rondje oude vrienden leren kennen. Vat het niet persoonlijk op. Die kennismaking is geen voorwaarde om naar uw vriends trouwerij te gaan. Het is helemaal niet erg om op een huwelijk slechts de helft van het bruidspaar te kennen. Ten slotte heeft uw vriend niet uw instemming voor zijn keuze nodig. Als u naar de bruiloft gaat, doet u dat vanuit vriendschapsgevoelens en om een gezellig dagje mee te maken. Als het een oude vriend is, komt u vast andere bekenden tegen met wie u zich kunt onderhouden. De vraag met wie hij precies trouwt is vooralsnog niet vreselijk urgent. Dat wijst zich later vanzelf wel uit.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan