Spring naar inhoud


Moeder maakt studentenhuis schoon

Beste Beatrijs,

Ik ben een post-doctoraal student. En omdat mijn inkomen slechts een zakcentje bedraagt, woon ik in een studentenhuis, ook al ben ik 27 jaar. In onze keuken staan altijd bergen afwas en ik schat dat er een keer in de maand wordt schoongemaakt. Aangezien ik de enige ben in huis die het graag schoner wil zien, is dit moeilijk te veranderen. Ik heb dan ook besloten me er niet langer aan te ergeren. Maar als mijn ouders op bezoek komen, kan mijn moeder de viezigheid niet aanzien en begint ze alles schoon te maken. Ook als ik zelf al zoveel mogelijk heb opgeruimd, is dit niet genoeg. Als ik zeg dat ik niet wil dat ze schoonmaakt, antwoordt ze dat ze net zo goed iets kan doen nu ze er toch is en dat ik maar moet zorgen dat het niet zo’n vieze bende is. Ze begrijpt niet dat het niet zo werkt. Wat kan ik doen om mijn moeder gewoon gezellig op bezoek te laten zijn in plaats van dat zij een werkbezoek aflegt?

Liever de boel de boel

Beste Liever de boel,

U bent 27 jaar, u moet toch in staat zijn uw moeder uit te leggen dat u slechts een kamer huurt en niet verantwoordelijk bent voor de rotzooi van uw medebewoners. U moet haar duidelijk kunnen maken dat u het niet prettig vindt dat zij zich als onbezoldigd werkster voor uw huisgenoten opwerpt. Als uw woorden geen indruk maken, probeer dan een afleidingsmanoeuvre. Maak van tevoren een plan om eens iets anders met uw ouders te doen dan binnen te zitten op uw ongetwijfeld krappe kamer die vol ligt met paperassen. Te denken valt aan museumbezoek, een parkwandeling of een kopje koffie op een terras. Verder raad ik u aan de bezoekjes van uw ouders te minimaliseren. Uw woonomstandigheden zijn vooralsnog niet van dien aard dat u hen comfortabel kunt ontvangen. In plaats daarvan kunt u beter zelf bij uw ouders op bezoek gaan. Als u wat meer gaat verdienen in de hopelijk niet zo verre toekomst zult u zich zelfstandige woonruimte kunnen permitteren en dan gaat het ontvangen van uw ouders veel makkelijker.

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan