Spring naar inhoud


Koukleum

Beste Beatrijs,

Tegenwoordig zetten veel mensen de verwarming een graadje lager. Helaas ben ik een behoorlijke koukleum. Mag je, als je bij vrienden thuis bent, vragen of de verwarming wat hoger kan?

Rillend op bezoek

Beste Rillend op bezoek,

Een rechtstreekse vraag om meer warmte dan wordt geboden ligt moeilijk. Uw vrienden willen besparen op stookkosten of de planeet redden. Met uw vraag doorkruist u deze doelstellingen en dat is een beetje onbescheiden. U kunt het beter indirect aanpakken. Informeer of ze een plaid of een deken in huis hebben die u kunt omslaan, omdat u het koud hebt. Als ze hechten aan hun energiebesparingsdoelen, zullen ze u met plezier een deken aanreiken. Ook bestaat er een kans dat ze uw verzoek als hint opvatten en dat ze de verwarming hoger zetten. U laat zo in ieder geval de keus aan hen. Als u van tevoren weet dat u op bezoek gaat in een kil huis, is het natuurlijk verstandig om u hierop te kleden en een dikke trui en warme sokken aan te trekken.

Artikelen in Visite.


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Richard schrijft

    Dat is natuurlijk geen kil huis maar een koel(er) huis. Laat ik ook iemand zijn die niet op 21 graden stookt in de winter, valt me op hoeveel mensen zich kleden alsof de lente al is aangebroken. Winter = trui of vest. Voor mijn schoonouders van voorbij de 70 doe ik de temperatuur wel iets oplopen maar ook zij kleden zich een beetje warmer. ;-)

  2. M. Van Keulen schrijft

    Zelf heb ik het zelden koud, mijn thermostaat staat ’s winters op 17 graden. Dat is voldoende voor mij en anders pak ik een dekentje erbij. Dit heeft niets te maken met geld of milieu sparen, het is waar ik me prettig bij voel. Ik realiseer me echter best dat dit voor veel mensen te koud is, dus als er visite komt zet ik de thermostaat op 20. Ik vraag ook altijd even of het warm genoeg is in huis. Kleine moeite.

  3. Ellen schrijft

    Ik zet de verwarming ook wat hoger als vriendinnen erom vragen. Maar eigenlijk vind ik het maar raar. Ik heb het thuis niet koud omdat ik in de winter een warme trui of vest draag. En als je dan met een shirtje of een dun vestje bij mij komt, zul je het inderdaad koud hebben. Dan zet ik de verwarming aan, maar moet ik zelf mijn trui uittrekken omdat ik het te warm heb. Dat is toch de omgekeerde wereld!Sommige HTML is toegestaan